Vakıfbank, İtalya’da düzenlenecek olan Bayanlar Dünya Voleybol Şampiyonası’na en fazla oyuncu gönderen takım oldu.
İtalya’nın ev sahipliğinde 23 Eylül-12 Ekim 2014 tarihleri arasında düzenlenecek olan Bayanlar Dünya Voleybol Şampiyonası öncesinde katılımcı ülkelerin aday kadroları açıklandı. Vakıfbank, 13 oyuncu ve 2 antrenörünün milli takım aday kadrolarında yer almasıyla Dünya Şampiyonası’nda en fazla oyuncusu olan kulüp olmayı başardı.
İtalya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek olan Bayanlar Dünya Voleybol Şampiyonası öncesinde katılımcı ülkeler aday kadrolarını açıkladılar. Buna göre Vakıfbank’tan başantrenör Giovanni Guidetti Almanya, yardımcı antrenör Ferhat Akbaş Türk Milli Takımı’nda yer alırken; 8 oyuncu Türkiye, 1’er oyuncu da İtalya, Brezilya, Bulgaristan, Hollanda ve Sırbistan Milli Takımları’nın aday kadrolarına davet edildi.
2014-2015 sezonunda kadrosunda bulunacak 14 oyuncudan 13’ü milli davet alan Vakıfbank, bu alanda da Dünya Şampiyonası’na en fazla oyuncu gönderen takım olmayı başardı. İşte 2014 Dünya Voleybol Şampiyonası aday kadrolarında yer alan Vakıfbanklılar şöyle:
"Giovanni Guidetti (Almanya Başantrenörü), Ferhat Akbaş (Türkiye Yardımcı Antrenörü), Gözde Sonsırma (Türkiye), Gizem Karadayı (Türkiye), Bahar Toksoy Guidetti (Türkiye), Naz Aydemir Akyol (Türkiye), Güldeniz Önal (Türkiye), Kübra Akman (Türkiye), Gizem Örge (Türkiye), Çağla Akın (Türkiye), Carolina Del Pilar Costagrande (İtalya), Sheilla Castro (Brezilya), Robin de Kruijf (Hollanda), Elitsa Vasileva (Bulgaristan), Milena Rasic (Sırbistan)."
(İHA)