SAMSUN (AA) - Samsun Valisi İbrahim Şahin, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda Türk kafilesinin en genç sporcusu olan 17 yaşındaki Mete Gazoz ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Mete Gazoz ile aynı zamanda antrenörü olan babası eski milli okçulardan Metin Gazoz, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu Başkanı Seyit Bilal Porsun ve Atakum Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Demirkıran, Vali Şahin'i makamında ziyaret etti.

Mete Gazoz'un 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda sergilediği performansın herkesi gururlandırdığını vurgulayan Şahin, Gazoz'a bundan sonraki spor kariyerinde başarılar dileyerek, "Mete Gazoz herkesi olimpiyatlarda gururlandırdı. Tebrik ediyorum. Daha çok genç olmasına rağmen sağladığı başarı önemli. Gençlere örnek olacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Seyit Bilal Porsun ise kentte 3 gün sürecek "Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi" kapsamında bulunduklarını, Mete Gazoz'un da burada 5 bin öğrenciyle buluştuğunu söyledi.

Mete Gazoz da kendisine destek veren babası ve antrenörü başta olmak herkese teşekkür etti.