Elazığ Valiliği, il genelinde açık ve kapalı alanda düzenlenecek basın açıklamaları, stant açılması, umuma açık alanlarda düzenlenecek oyun, temsil, çeşitli şekillerdeki gösteriler gibi etkinliklerin önceden izin alarak gerçekleştirilebileceğini bildirdi.
Elazığ Valiliği, kentte yapılacak her türlü etkinliğin, önceden izin alınarak gerçekleştirilmesi yönünde karar aldı. Konuya ilişkin Elazığ Valiliğinden yapılan açıklamada, can ve mal güvenliğinin sağlanması, kamu düzenini ve esenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, hak ve özgürlüklerin korunması amacıyla il sınırları içinde kapalı ve açık yerlerde yapılacak toplantı, meydan, cadde, sokak, yol ve park gibi umuma açık alanlarda yapılacak her türlü gösteri yürüyüşleri ile basın açıklamaları, stant açılması, umuma açık alanlarda düzenlenecek oyun, temsil, çeşitli şekillerdeki gösteriler gibi etkinliklerin, Olağanüstü Hal süresince önceden izin alınarak gerçekleştirileceği belirtildi.
İzin alınan faaliyetlerin, istismar edilmeden amacına ve ilgili mevzuatına uygun olarak gerçekleştirilmesi için kolluk birimlerince takip edileceği, emirlere uyulmaması halinde, adli ve idari işlem yapılacağı belirtildi.
Valilikten yapılan açıklamada, "Terör örgütlerinin, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kast eden eylemlerini çok farklı yol ve yöntemlere başvurarak sürdürdükleri, insanların özellikle toplu olarak bulundukları açık, kapalı alanlarda toplantı, gösteri yürüyüşleri ve benzeri faaliyetlerde gösterdikleri eylem arayışları ile Anayasa ve yasalarla güvence altına alınan toplantı ve gösteri yürüyüşleri gibi temel hak ve hürriyetleri de istismar ettikleri görülmektedir. Bu nedenle, can ve mal güvenliğinin sağlanması, kamu düzenini ve esenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, hak ve özgürlüklerin korunması amacıyla Elazığ il sınırları içinde, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında, kapalı ve açık yerlerde yapılacak toplantı, meydan, cadde, sokak, yol ve park gibi umuma açık alanlarda yapılacak her türlü gösteri yürüyüşleri ile basın açıklamaları, stant açılması, 2559 Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu’nun Ek-1’inci maddesi kapsamında umuma açık alanlarda düzenlenecek oyun, temsil, çeşitli şekillerdeki gösteriler gibi etkinlikler, Olağanüstü Hal süresince, 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu’nun 11’inci maddesinin verdiği yetkiye istinaden, 5442 sayılı Kanunun 11’inci maddesine göre önceden izin alınarak gerçekleştirilecektir. İzin alınan faaliyetlerin istismar edilmeden amacına ve ilgili mevzuatına uygun olarak gerçekleştirilmesi kolluk birimlerince takip edilecektir. Belirtilen emirlere uyulmaması halinde, 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu’nun 25’inci maddesi ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 66’ncı maddesi çerçevesinde adli ve idari işlem yapılacaktır" denildi.
(İHA)