UEFA Süper Kupa’da UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid ile UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Sevilla karşı karşıya geldi. Mücadeleyi Ronaldo’nun attığı iki golle 2-0 kazanan Real Madrid, Süper Kupa’nın sahibi oldu.
Galler’in Cardiff Şehir Stadı’nda oynanan ve İngiliz hakem Mark Clattenburg yönettiği karşılaşmaya Real Madrid; Casillas, Carvajal, Pepe, Ramos, Coentrao, Kroos, Modric, Ronaldo, Bale, Rodriguez, Benzema 11’i ile sahaya çıkarken, Sevilla ise Beto, Fazio, Fernando Navarro, Pareja, Coke, Krychowiak, Daniel Carriço, Suárez, Vitolo, Vidal Parreu, Bacca 11’i ile sahada yer aldı.
Karşılaşmanın 30. dakikasında Bale’in sol kanattan ortasında ceza sahası içinde topla buluşan Ronaldo, güzel bir vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. (1-0). Bu gol ilk yarının da skoru oldu.
İkinci yarıda da etkili olan taraf Real Madrid’di. 49. dakikada Benzema’nın pasında topla buluşan Ronaldo’nun sol çaprazdan ceza sahasına girer girmez vuruşunda meşin yuvarlak filelere gitti ve Real Madrid farkı 2’ye çıkardı. İlerleyen dakikalardaki pozisyonlarda gol sesi çıkmayınca Real Madrid, tarihinde ikinci kez Süper Kupa’yı müzesine götürdü.
(İHA)