BAYBURT (AA) - Veteranlar Türkiye Karması ile Bayburtspor Veteranlar takımı, Arakanlı Müslümanlara yardım amacıyla sahaya çıktı.

Bayburt Valiliği, Belediye Başkanlığı, Bayburt Üniversitesi ile Türkiye Masterler ve Veteranlar Ligi Federasyonunca düzenlenen müsabaka, Genç Osman Stadı'nda gerçekleştirildi.

Karşılaşmanın başlama vuruşunu Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan ile AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu yaptı.

Kıran kırana geçen ve Bayburtluların yoğun ilgi gösterdiği karşılaşmayı, Veteranlar Türkiye Karması 4-1 kazandı.

Müsabaka sonunda, geliri Arakanlı Müslümanlara bağışlanacak maçı organize eden ve destek olan kurum ve kuruluşlara plaket ve madalya verildi.

Türkiye Masterler ve Veteranlar Ligi Federasyonu Başkanı Kenan Gürsu, Bayburt halkına karşılaşmaya gösterdikleri ilgiden ötürü teşekkür etti.

Türkiye'nin her tarafında takımları olduğunu belirten Gürsu, "İlk olarak 17 takımla başladık. Sonra 48 takım, sonra 50 takım derken bu yıl itibarıyla 60 takımımız var. Bir de sosyal mesaj vermek için Türkiye karması takımı oluşturduk." dedi.

Gürsu, gençlere örnek olmak için böyle bir organizasyon düzenlediklerine dikkati çekerek, "İlk mesajımızı Bayburt'tan verelim istedik. Küçük bir şehrimiz ama yüreği çok büyük." diye konuştu.