Farklı marka ve modellerde yüzbinlerce aracın satışının yapıldığı 2.el piyasasında genel olarak duruma bakacak olursak: 2006 model Ford Focus marka araçlar 35-40.000 TL arasında; 2014 model Fiat Linea marka araçlar 40 – 50.000 TL arasında, 2014 model Renault Megane marka araçlar 60.000 – 70.000 TL arasında, yine 2014 model Honda Civic marka araçlar 75.000 – 85.000 TL arasında, 2014 model Hyundai Accent Blue marka araçlar 55.000 – 65.000 TL arasında değişim gösteriyor.

Taşıt Kredisi İle Araba Alma

Taşıt kredisi ile araba almak eskiye nazaran artık çok kolay. Gelir durumunuz kredinin aylık taksitlerini ödeme noktasında yeterliyse ve kredi puanınızda bankanın belirlediği not eşiğindeyse direkt olarak banka size taşıt kredisini verecektir.

0 araç alırken taşıt kredisi önermiyoruz. Çünkü satış yapan firmalar kendi bünyesinde çok daha düşük faiz ve daha yüksek vadelerle araç satışı yapıyor. Bankaya göre çok daha avantajlı olan bu firmalardan 0 araç almanız sizin açınızdan daha faydalı olacaktır.

2.el araç alırken ise bankaların araç yaş sınırı vardır. Bazı bankalar bu sınırı 8, bazıları 10, bazıları ise 6 olarak belirlemiştir. Yani en yüksek 10 yaşındaki araç için kredi çekebilirsiniz. Oda güncel durumumuzda 2008 model araçlar demek oluyor.

Senetle Araba Alma

Bireyler kredi çekemezse, daha doğrusu kredi puanı veya gelir durumundan dolayı banka kredi onayı vermezse senetle araba yöntemine başvuruyorlar. Senetle araba yöntemini pek tavsiye etmesekde, şuanda çok yoğun bir şekilde tercih ediliyor. Öyle ki sadece senetle araba satışı yapılan platformlar bile açılmış durumda. Bu durumda senetle araba almak istiyorsanız, dikkat etmeniz gereken birçok husus bulunuyor.

Faiz oranları normal krediye göre çok yüksektir. En düşük faiz oranıyla satış yapan galeri bulmanız ödemelerinizden yana size kolaylık sağlayacaktır. Bunun yanı sıra senedi tek kestirmeyin. Tek senet kestirirseniz bu miktarı bir seferde ödemek zorunda kalırsınız. Onun için 48 ay vade yapılacaksa 48 farklı senet kesilmesi gerekir, her ödeme yaptığınızda da bir senedi alırsınız.

Güvenilir bir galeri bulup, ödemelerini kesin olarak gerçekleştirebileceğinizden emin olduktan sonra senetle araba yöntemine başvurabilirsiniz.