ORDU (AA) - Açık Su Yüzme Yarışları'na katılan yaklaşık 500 yüzücü, dereceye girebilmek için yağmur altında kıyasıya mücadele etti.

Ordu Büyükşehir Belediyesince düzenlenen Açık Su Yüzme Yarışları, Altınordu ilçesindeki liman bölgesinde yapıldı.

Toplam 12 kategoride gerçekleştirilen yarışlara katılan yaklaşık 500 yüzücü, havanın yağmurlu olmasına aldırış etmeden kulaç attı. Bazı sporcular zor anlar yaşarken, yarışı tamamlayamayanlar sahil güvenlik ekipleri tarafından kıyıya ulaştırıldı.

Milli sporcuların da yer aldığı ve yaklaşık 4 saat süren yarışma sonunda dereceye giren sporculara kupa, madalya ve para ödülleri verildi.

Yarışları AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Vali Yardımcısı Mehmet Erhan Türker, AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk ve protokol üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş izledi.

Ödül töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, yağmurlu havaya rağmen yarışların iptal edilmediğini belirterek, "Yarışmacılarımız soğuk ve yağmurlu havaya rağmen kıyasıya yarıştı. Hepsini bu cesaretlerinden dolayı kutlarım." dedi.

Yarışların gelecek yıllarda da devam edeceğini ifade eden Yılmaz, daha fazla sporcunun katılım sağlaması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Yarışlarda kadınlar 13-15 kategorisinde Sude Darıcalı, 16-17 yaş grubunda Ekin Konak, 18-25 yaş grubunda Deniz Akbıyık, 36-50 yaş grubunda Heves Bozbağ, 61 ve üstü kategorisinde Nazan Göğen, dereceye girdi.

Erkeklerde ise derece yapan isimler şöyle:

13-15 yaş grubunda Çağrı Baydar, 16-17 yaş grubunda Kaya Kıyak, 18-25 yaş grubunda Emre Öztürk, 26-35 yaş grubunda Celal Altunbaş, 36-50 yaş grubunda Ahmet Merev, 51-60 yaş grubunda Menderes Eskiçırak, 61 ve üstü kategoride ise Hasan Heke.