Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Napoli’nin güçlü bir takım olduğunu belirterek, sahalarında oynayacakları maçta güzel bir sonuç alarak rakiplerine misafir olmak istediklerini söyledi.
UEFA Avrupa Ligi’nde, İtalya’nın Napoli ile yarın Hüseyin Avni Aker Stadı’nda karşılaşacak olan Trabzonspor’da, teknik direktör Ersun Yanal, maç öncesi Soner Aydoğdu ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

"ELENME NİYETİMİZ YOK"
Basın toplantısında ilk sözü takımın orta saha oyuncusu Soner Aydoğou aldı. Soner, “Yarın akşam zorlu bir maça çıkacağız. Bütün ekip olarak farkındayız. Geçen sene bu turda elenmiştik. Bu sene öyle bir niyetimiz yok. Bu sene sahamızda elimizden geleni yapacağız. Trabzonspor’un her oyuncusu değerlidir ve her zaman her maça kendini hazır tutar. Bizde hazırız ve rakibimiz karşısında iyi bir sonuç almak istiyoruz” dedi.

"RAKİBİMİZİN GÜCÜNÜ BİLİYORUZ"
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ise, Napoli’nin futbolu çok seven bir şehre geldiğini belirterek, "İyi bir seyirci karşısında güzel bir oyun ile turu geçen biz olmak isteriz. Rakibimizin gücünü, kupada ki hedefini biliyoruz. Elbette ki güçlü bir takım. Deneyimli bir takım. Ama futbolun en güzel tarafı, her zaman her şeyi mümkün olması. Bizde bu iki aşamadan ilkini kendi evimizde oynayıp iyi bir sonuç ile rakibimize misafir olmaya gideceğiz. Umarım turu biz geçeriz” dedi.

"EN BÜYÜK STRATEJİ GOL YEMEDEN GOL ATMAK"
‘Napoli güçlü bir takım. İki ayaklı oynanacak. Burada ki strateji ve Napoli’de ki strateji ne olacak? “30’a yakın oyuncu gelmesine rağmen, şuan da bir kadro zafiyetinden bahsetme durumu var. Bu ironik bir durum değil mi?” şeklindeki sorulara ise Yanal, "Aslında bu türlü maçlar çok karmaşık stratejileri olmuyor. Burada statü belli. Statünün içinde goller var. Kendi evinizde yediğiniz goller büyük bir dezavantaj. Rakip sahada attığınız gollerde sizin için avantaj. Burada en büyük strateji burada gol yemeden galip gelmek. Şuan da kadroda bulunan 11 oyuncunun kadroda olmadığı gerçeği var. Bunun içinde sakatlıklar, cezalılar UEFA listesine yazılmayan oyuncular var. Burada şuan da oynayacak oyunculara kilitlenmek gerek. Onu daha sonra ki platformlarda kendi içimizde tartışacağız" dedi.

"SEYİRCİYE KEYİF VERMEMİZ ÖNEMLİ"
Bir basın mensubunun ’Eksik oyuncularla hazırlandınız. Trabzonspor bu maça hazır mı? sorusuna ise Yanal, "Her müsabakaya hazırlanırsınız. Bu maça hazırlandık, bu maçı hazırlanmadık diye bir şey yok. Oyuncuların kendisini hazırlaması gereken bir sürecin içindeyiz zaten. Bu bir takım oyunu. Takım da ki her oyuncu da hazır olmak zorunda ve oyuncuların da hazır olduğunu düşünüyorum. Maça çıkıyorlar. 3 tane sonuç var. O 3 tane sonuç da doğal sonuç. Futbol oynuyoruz. Güçlü bir takım ile oynuyoruz. Seyircimize iyi bir mücadele izletmek istediğimizi biliyoruz. Çünkü onların nasıl bir futbol istediklerinin hepimiz farkındayız. Ve sonuç ne olursa olsun o futbolu izleyecek olan seyirciye keyif vermemiz önemli" diye konuştu.

"KAZANMAK İÇİN SAHAYA ÇIKACAĞIZ"
Ciddi bir maç oynadıklarını dile getiren Yanal, sözlerine şöyle devam etti:
"Bu takımda ciddi oyuncular var. Başarı başarısızlık tartışılır. Biz kazanmak için sahaya çıkan takım olduk, her zaman olacağız. Yarın da kazanmak için sahaya çıkan takım olacağız. Oyuncuları tartışmanın zamanı değil ama yarın ki maçı tartışırsak, kazanmak için her şeyi yapan takım göreceksiniz."

"NAPOLİ İKİ KADROYU BİRLİKTE ÇIKARACAK TAKIM"
’Napoli’yi birkaç maç izlediniz. Oynadıkları oyunun tarzı nedir? sorusuna Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, "Napoli iyi bir takım. İki kadroyu birlikte çıkaracak takım. Hem ligde hem de kupada ayrı oyun oynuyorlar. Deneyimli bir takım. Dolayısı ile takım oyunu oynayan takımlara karşı bizim de yapacağımız hamleler belli. Rakibimizin gücünü bilerek oynadığımızda onlardan nasıl bir sonuç alacağımızı oyuncularımızla paylaştık" diye konuştu.

"HER MAÇ BİR BASKIDIR"
Savunma da sıkıntı için ekstra çalışma var mı? Nasıl önlem alınacak? sorusuna deneyimli teknik adam, "Savunma takım halinde yapılıyor. Takım halinde iyi savunma yapmak zorundayız. Bunun üstesinden geleceğimizi düşünüyorum" dedi.
Yanal, Trabzonspor’un tek hedefinin kalması takım üzerinde baskı oluşturuyor mu? şeklinde ki soruya ise, "Bizim tek bir hedefimiz yok. İki hedefimiz var. Napoli ile oynuyoruz. İki tane maçımız var. Ondan sonra ligde oynuyoruz. Her müsabaka bir baskıdır. Ama bu baskıyı düzgün yönetirseniz zevki vardır. Ligde iyi gidiyoruz. İyi oynuyoruz. Hedefimiz de devam ediyor. Benim aldığım dönemden bu yana 2 kırılan maç var. Avrupa Kupasında da yolumuza devam etmek istiyoruz" dedi.

PANDEV VE DZEMAILI GÖNDERMESİ
Yanal, İtalyan bir gazetecinin, “İtalya’dan gelen Pandev ve Dzemaili gibi oyuncular İtalya ve Türk futbolunu birbirlerine yakınlaştırdılar mı?” şeklindeki sorusuna şöyle cevap verdi:
"Çok fazla göremedik onları. Ama bunun ötesinde İtalyan teknik direktörlerin bize katkısı oldu. Yüzde yüz, çok fazlasıyla olduğunu düşünüyorum” cevabını verdi.
Yanal, 11 yıl önce Gençlerbirliği takımı başındayken, Valencia ile karşılaştınız. O maçın galibi UEFA kupasını aldı. Bu maçın galibi yine UEFA kupasını alır mı? sorusuna da, "Futbolda her şey olur. Ama o zaman ki Valencia takımı İspanya liginde de iyi takımıydı. Umarım bunu biz yaparız" şeklinde konuştu.