KASTAMONU (AA) - Avrupa kupalarında yarı finalde veda eden Kastamonu Belediyespor ve Ardeşen Gençlik kadın hentbol takımları, Türkiye Kupası Çeyrek Final maçında karşı karşıya gelecek.

Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Kupası yarı finalinde Kastamonu Belediyespor, Romanya temsilcisi SCM Craiova ile yaptığı yarı final maçının ardından kupaya veda etmişti. Kadınlar EHF Challenge Kupası yarı final rövanş maçında Ardeşen Gençlik, deplasmanda Polonya temsilcisi MKS Perla Lublin'e yenilerek elendi.

Hentbol Kadınlar Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkacak dördüncü takım, iki Avrupa yarı finalisti Ardeşen Gençlik ile Kastamonu Belediyespor arasında 18 ve 25 Nisan'da oynanacak karşılaşmalarla belli olacak.

Kastamonu Belediyespor Antrenörü Hakan Günal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa'nın ardından motivasyonlarının lig ve Türkiye kupasına döndüğünü söyledi.

Türkiye kupasını kaldırmak istediklerini vurgulayan Günal, "Ligde şampiyonluğumuz mucizelere kaldı. En azından 2. olarak bitirmek istiyoruz. Şu anda tek önemli hedef Türkiye kupasını almak." dedi

Kupada ilginç bir eşleşme olduğuna işaret eden Günal, şunları dile getirdi:

"Türkiye kupasında ilginç bir eşleşmemiz var. Avrupa'da yarı finalde mücadele eden iki takımın eşleşmesi oldu. Hazırlıklarımıza başladık. Bu maç bu sene Avrupa'da en başarılı iki kulübün karşılaşması olacak. Hedeflerimize ulaşmak adına bu maçı almak zorundayız. Türk kadın hentbolu açısından Avrupa'da çok önemli bir sezondu. İki kupada da iki takımımız yarı finale çıktı ama iki takım da istediğini alamadı. Ben Ardeşen'i gösterdiği başarı dolayısıyla tebrik diyorum."

Hazırlıkların devam ettiğini belirten Günal, "İlk maçımız deplasmanda olacak. Sportif çerçeve içinde mücadelesi yüksek ve centilmenliğin kaybedilmediği bir maç olacak." ifadelerini kullandı.