Tüm oyunların Trabzonspor aleyhine döndüğünü belirten Saltık, “Yıldırım Demirören Fenerbahçe’nin suçlu olduğunu ve Türk futbolunun nasıl bir kaos içerisinde bulunduğunu bilmiyor muydu? Beşiktaş’ı bataklığa sürükleyen Avrupa kupalarından men alma derecesine kadar getiren, transfer paralarını kendi şirketine aktaran, vergi kaçakçılığı yapan Yıldırım Demirören değimliydi?



DEMİRÖREN SEÇİLDİ ÇÜNKÜ…

Trabzon halkı gözünü açsın. Bu oyunlar artık sadece Trabzonspor üzerine oynanıyor. Neden, çünkü kupayı isteyen, sesini çıkartan, oyunu bozan Trabzonspor. Kim sanıyor ki adalet doğru işliyor. Burada bu olayların arkasında büyük bir siyasi güç var. Yıldırım Demirören ben vergi kaçakçılığından vs. hapis yatamam diyip, Trabzon’sa Trabzon, Türk futboluysa Türk futbolu hepsinin ipini çekerim, yeter ki hapis ceza yatmayayım diyerek ve bu vaatlerle bu göreve getirilmiştir. Demirören TFF başkanlığına koşarak geldi çünkü bu göreve en uygun kişi oydu.

 

FENERBAHÇE’YE CEZA VERİLMEYECEK

Şike tapelerinde adı geçen kişiler ve kulüpler artık Trabzonspor’u suçlamaya başladı ve suçlayacaklarda. İş şimdi Trabzonspor’a dönecek. Daha önce ilk raporda Trabzonspor’a ait hiçbir delil bulunamadı, yukarıdan gelen talimatlarla ikinci raporda eski yeni, Trabzonspor’u olaya iliştirmek için ne bulduysalar koydular. Trabzonspor itiraz etmeseydi TFF hiçbir kulübü PFDK’ya sevk etmeyecekti. İtirazlar sonucunda TFF 16 kulübü sevk ederek başka bir kaos yarattı. Kimse Fenerbahçe’ye bir ceza verilecek diye beklemesin. Korkunç oyunlar oynanıyor ve bu bilgileri bize veren Etik Kurulu’ndan değerli bir arkadaşımız. Bizim Türk futbolunun başındakilere artık güvenimiz yok.

 

UEFA İLE İŞBİRLİĞİ VAR

Bunun yanında UEFA’ya da güvenimiz azaldı. Fenerbahçe CAS’tan davasını geri çekti burada da bir anlaşma seziyor ve bu anlaşmanın aracısı Şenes Erzik diye tahmin ediyoruz. Artık bizim yapacak olduğumuz UEFA’ya yaptığımız başvuruların sonuçlarını beklemek. Çıkacak karar göre daha önce şike olaylarına maruz kalmış İtalya ve Yunanistan futbolundan gelecek itirazlardan medet umuyoruz. Üzülerek söylüyorum, ne yazık ki Türk futbolu, Türkiye böyle bir hal aldı” diye konuştu.