Doğu Karadeniz Bölgesi'nde dünden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle yüksek kesimler beyaza büründü. 

TrabzonRize ve Gümüşhane'deki yaylalarda kalan besiciler, yazın çıktıkları yaylalardan, kışı geçirmek için, besledikleri koyun ve inekleri yanlarına alarak daha alçak kesimlerdeki meralara ya da köylerine geri döndü. 

Kaçkar Dağı'nın eteklerinde yer alan, kar nedeniyle beyaza bürünen yaylalar ile ahşap evler, fotoğraf çekmek için yöreye gelenlerin ilgisini çekiyor. 

Dağların zirvelerinde zaman zaman görülen sis ve çevresi karla kaplanan dereler, fotoğraf tutkunlarınagüzel manzaralar sunuyor. 

Rize'nin Fındıklı ilçesinde ise Çağlayan, Arılı ve Zuhu vadilerinde etkili olan kar yağışı, bitki örtüsündeki kırmızı ve sarı tonların karla bütünleşmesiyle güzel görüntüler oluşturdu. İlçedeki küçük şelalelerin etrafında biriken kar da fotoğraf tutkunlarını adeta büyüledi. 

Gümüşhane'de de Vauk Dağı'ndan doğduktan sonra TorulKürtün ve Doğankent'ten geçerek Giresun'unTirebolu ilçesinde denize dökülen 142 kilometre uzunluğundaki Harşit Çayı'nın üzerindeki Torul veKürtün baraj gölleri ile akarsunun her iki yamacındaki köylerde de güzel manzaralar oluştu.