Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından çocukların ve gençlerin sporla tanışması amacıyla İl Spor Merkezleri’nde her yıl düzenlenen Yaz Spor Okulları’nda eğitim bugün başladı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bütün imkanları gençler için seferber ettiklerini belirterek, özellikle okul çağındaki çocuklara yönelik yapılan yatırımların Türkiye’nin geleceğine çok olumlu yansımaları da beraberinde getireceğini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının sona ermesinin ardından çocukların yaz aylarında vakitlerini daha verimli geçirebilmesi ve sporla tanışmalarını sağlamak amacıyla başlatılan ücretsiz Yaz Spor Okulları, 29 Haziran’da kapılarını gençlere açtı. Türkiye’nin 81 ilindeki İl Spor Merkezlerinde 5- 18 yaş grubundaki çocuk ve gençlerin yararlanabileceği eğitimler, 52 branşta düzenleniyor. 2016- 2017 eğitim-öğretim yılının sona ermesinin ardından çocukların yaz aylarında vakitlerini daha verimli geçirebilmesi ve sporla tanışmalarını sağlamak amacıyla başlatılan ücretsiz Yaz Spor Okullarından bu yıl 1 buçuk milyonun üzerinde öğrencinin yararlanması hedefleniyor. İl Spor Merkezlerine 2014 yılında 1 milyon 211 bin 728, 2015 yılında 1 milyon 271 bin 262 ve 2016 yılında ise 1 milyon 397 bin 976 çocuk ve gencin katılımı sağlandı. Bu yıl ise Yaz Spor Okullarına 1,5 milyonun üzerinde çocuk ve gencin katılımı bekleniyor.

“Gençlerimizi erken yaşta sporla tanıştırıyor, kötü alışkanlıklardan koruyoruz”

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bakanlık olarak her türlü imkanı gençler için seferber ettiklerini belirterek, özellikle okul çağındaki çocuklara yönelik yapılan yatırımların Türkiye’nin geleceğine çok olumlu yansımaları da beraberinde getireceğini söyledi.

Yaz Spor Okulları’nın geleceğin sporcularının tespit edilmesi açısından da büyük önem taşıdığını vurgulayan Bakan Kılıç, "Sporda tesis açısından attığımız adımlar ortada. Sadece spor tesisleri yapmakla kalmıyor, geleceğin olimpiyat şampiyonlarının bugünden yetişmesi adına tüm kurum ve kuruluşlarımızla koordineli şekilde önemli projeleri hayata geçiriyoruz. Yaptığımız yatırımlar ve projelerimiz hem sağlıklı nesiller yetişmesinde büyük rol oynuyor hem de gençlerimizi erken yaşta sporla tanıştırarak onları kötü alışkanlıklardan koruyor. Yaz Spor Okulları ile çocuklarımız sporla tanışacak, aynı zamanda uzman antrenörler tarafından yetenekli oldukları branşlara yönlendirilip Türk Sporuna kazandırılacak. Bunun için spor okullarımız büyük önem arz ediyor” ifadelerini kullandı.

2017 yılı için daha yoğun bir katılım beklediklerini anlatan Bakan Kılıç, "2017 yılında kamu ve özel kurumlar ile spor kulüplerinin sporcu alt yapısını oluşturmak amacıyla İl Spor Merkezleri Yaz Okulları’ndan yararlanacak gençlerimizin sayısını 1 buçuk milyonun üzerine çıkarılmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

"Engelli gençlerimiz de yaz spor okullarında spor yapacak"

Bakan Kılıç, Yaz spor okullarından engelli çocuk ve gençlerin de yararlanabildiğini ifade ederek, “Geçen yıl 6 bin 183 engelli kardeşimiz merkezlerimizde eğitim almıştı. Nisan 2017 - Mayıs 2018 döneminde tüm branşları ücretsiz olan Engelliler İl Spor Merkezlerinden yararlanacak vatandaşımızın sayısının 7 bin olmasını hedefliyoruz. Evlatlarımız bu yıl da yaz döneminde evlerine kapanmadan hem çok güzel vakit geçirecek hem de spor yapma imkanı bulacak. Sosyal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra spor yaparak engellilerimiz, sosyal hayatla bağlarını daha da güçlendirecekler" açıklamasını yaptı.