Genel sekreter Hasan Yener'in dün yaptığı açıklamalar gündeme bomba gibi düştü. TFF ile gerilen ortama bir de Cüneyt Çakır'ın hatalı kararlar verdiği F.Bahçe maçı eklenince bir basın açıklaması yapan Yener, "16 maçtır Trabzonspor hakem hatalarıyla karşı karşıya. Ve maalesef kimsenin buna bir 'dur' dediği yok. Birileri düğmeye bastı" ifadesini kullandı. Sarfettiği sözler için kendisine verilecek cezayı umursamayacağını kaydeden Yener, "16 maçtır hep hata oluyor. Enteresan uygulamalar var. Beşiktaş maçındakine sözümüz yok ama F.Bahçe ve G.Saray maçlarında çıkan kırtların izahı yok" dedi.

ÇİFTE STANDART
Artık sabırların taştığını ifade eden Yener, TFF'ye de yüklendi. Etik Kurulu'nun hazırladığı raporun üzerinden aylar geçtiğini belirten Yener, "Gizlilik kararı 15 gündür yok. Niye açıklanmaz bu rapor? Kimden, neden korkuyoruz, kimlerden neleri saklıyoruz? Federasyon kamu görevi yapıyor. Açıklamalı. Bu davranışlarla bir yerde görevlerini kötüye kullanıyorlar bana göre. TFF'nin çifte standartları da cabası. Şartlar olağan yoluna girene kadar maçlara gitmeyeceğiz. Bu kararımızın arkasındayız" ifadesini kullandı.

HAKEMLERİN KURBANI OLDUK
Hakem atamalarında enteresanlıklar olduğunu vurgulayan Yener, "Hakem atamalarını yapan kişi Metin Tokat. Onun 96'da Trabzonspor'a yaptıklarını hepimiz biliyoruz ama Merkez Hakem Kurulu'nda hakem atamalarını o yapıyor. Ve maalesef, Trabzonspor her maçta hakemlerin kurbanı oluyor. Bunları düşünüyorum, organize mi, bilerek mi yapılıyor, tesadüf mü? Hep isabet edene tesadüf denmez. Biz de artık böyle düşünüyoruz" diye konuştu.

FUTBOLU İSTANBUL YÖNETİYOR
Federasyon seçimlerinde çok yanlı bir tutum sergilendiğini dile getiren Yener, "Federasyon, İstanbul'daki kulüplerce oluşturuldu. Sizin aldığınız kararlara kim nasıl saygı duyacak? Ali Koç'un hiç PFDK'ya sevk edildiğini gördünüz mü. İşte çifte standart burada" dedi.

F.BAHÇE GÖMLEĞİNİ ÇIKARSIN
Bugüne kadar futbolla ilgilenmemiş birinin TFF başkanı olmasını da eleştiren Yener, "Başkanlığa gelen biri tuttuğu takımın gömleğini çıkarmalı" diye konuştu. Yener, kulübün haklarını sonuna kadar savunacaklarını da belirtip "Hiçbir şeyden çekinmiyoruz" yorumunu yaptı.