Trabzonspor Teknik DirektörüŞenol GüneşTrabzon Kitapları Tanıtımı Etkinliği'ne katıldı

Türkiye'nin Trabzon veTrabzonspor'a ihtiyacı olduğunu söyleyen Güneş, kendisine yönelik eleştirilere de, "Kitap yazmadım ama okudum. 'Oyunuokuyamıyorsun' dediler. Yazmaya bu yüzden hiç girmedim bir şey demesinler diye" şeklinde yanıt verdi. 

Trabzon'da düzenlenen Trabzon Kitapları Tanıtım Etkinliği'ne yoğun ilgi gösterildi. Trabzon Sanatevi'nde düzenlenen etkinliğe, AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk ÖzakTrabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ve davetliler katıldı. Şenol Güneş, burada yaptığı konuşmada, kitap yazmanın çok farklı bir duygu olduğunu belirterek, "Kitaplara baktığımızda geçmişi bir kez daha hatırlıyoruz. Özellikle ben çocukluğumu hatırlıyorum. Sahilleri hatırlıyorum. Sotka mahallesini hatırlıyorum. Geçmişe dönük baktığımızda farklı bir dünyaya gidiyoruz. Ama ben yazmadım. Hata ettiğimi biliyorum ama niye yazmadım; çünkü okudum. Ama bu seferde, 'Okuyamıyorsun dediler. Yani 'Oyunu okuyamıyorsun' dediler. Konuştum, 'Konuşamıyorsun' dediler. Yazmaya bu yüzden hiç girmedim bir şey demesinler diye. Herkes kendi işini yapmalı ve iyi yapmalı"dedi. 
"TÜRKİYE'NİN Trabzon'A VE Trabzonspor'A İHTİYACI VAR" 
Güneş, sanat ile sporun birlikte olduğunu da vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Çocukluğumdan beri hep aynı şeyi söylüyorum. Bazen 'Acaba milleti mi kandırıyorum?' diye kendime kızıyorum. Türkiye'nin iyi bir Trabzonspor'a ve Trabzon'a ihtiyacı var. Ama Trabzon'un da birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Yaşım 10 aynı şeyi söyledim, yaşım 59 aynı şeyi söylüyorum. Her halde mesafe alamadık, öyle düşünüyorum. Çok da üzülüyorum. Bu niye böyle oluyor anlamıyorum. Trabzonsporyönetimleri kurulurken, İstanbul'da iki yönetici birlikte gelirlerdi. Burada kavga edip ayrılırlardı. Burada da aynı şey oluyor. Oysa birleşmesi gerekiyor. Ne oluyor anlayamıyorum. Çocuklarımıza güzel şeyler sunmamız gerekiyor. Onlara dostluğu sevgiyi ve barışı vermek için spor ve sanatı birlikte kullanalım diyorum." 
"YENİ BİR Trabzon KURMAMIZ GEREKİYOR" 
Eleştirilerin her zaman olacağını da vurgulayan Güneş, konuşmasını şöyle tamamladı: "Eleştiriler her zaman olacaktır ama buradan çıkan insanları aşağıya doğru çekmemeliyiz. Maalesef büyüttüklerimizi ve ürettiklerimizi aşağıya doğru çekiyoruz. Bunları bırakmamız lazım. Çünkü onlar burayı aştılar zaten. Onları burada tutup yenilerini çıkarmalıyız. Dünya bunu yapıyor. Herkesten örnekler alarak yeni birTrabzon kurmamız gerekiyor."