A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, İzlanda maçı ile 2016 Avrupa Şampiyonası’na iyi bir başlangıç yapmak istediklerini söyledi.
A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim ve milli oyuncu Emre Belözoğlu, 2016 Avrupa Şampiyonası İzlanda maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulundu.
Terim, iyi bir takıma karşı mücadele edeceklerini belirterek, “Fizik gücü yüksek bir rakip. Şampiyonaya iyi başlamak niyetindeyiz. Oyuncularımızdan temennimiz; yüksek performanslarını sahaya yansıtmaları. İzlanda son kupayı bizden daha iyi bir yerde bitirdi. Birçok oyuncusu Avrupa’da oynuyor, ligleri de bizden önce başladı” dedi.

“SEZON BAŞI OLDUĞU İÇİN HERKESİN FİT OLMADIĞI BİR ORTAMDAYIZ”
Fatih Terim, bazı dezavantajları bulunduğunu aktararak, “Her zaman futbol oynamayı prensip edinmiş bir takımız. Takım arkadaşlığımız çok iyi. Sistemlerde esneklik gösterebilen, oyuncuları farklı mevkilerde oynayabilen bir takımız. Kolay kolay kaybetmeyi kabullenmeyen bir takımız. Bunlar yarın bize avantaj olacaktır. Dezavantajımız da şu; henüz tam form tutmuş değiliz. Milli takımı oluşturmak kolay değil. Bazı oyuncuların eksikleri var. Dezavantajımız İzlanda kadar lig maçı oynamamış olmamız olabilir. Fiziksel anlamda fit olmamız gerekir. Ama sezon başı olduğu için herkesin fit olmadığı bir ortamdayız. Tabii bu bahane değil. Yarın; hızlı, tempolu ve güçlü futbol oynayan takım kazanacaktır” diye konuştu.

BELÖZOĞLU: “ONLARIN GÜÇLÜ YÖNLERİNE VE EKSİK ÖNLERİNE İYİ ÇALIŞTIK”
Milli futbolcu Emre Belözoğlu da turnuvaya iyi bir başlangıç yapmak istediklerini belirterek, “2016’ya gitmek istiyoruz. İzlanda’nın oynadığı maçları izledik. Özellikle kendi sahalarında etkililer. Tabii zaafları da olan bir takım. Böyle büyük karşılaşmalarda küçük ayrıntılar maçın sonucunu etkileyebiliyor. yarın 1. dakikadan 90. dakikaya iyi konsantre olursak, İzlanda’yı yenebilecek güçte bir takımız. Onların güçlü yönlerine ve eksik önlerine iyi çalıştık” şeklinde konuştu.
(İHA)