Süper Lig'de ilk yarıyı liderin 13 puan gerisinde kapatan Trabzonspor, ara transferde kadrosunu güçlendirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Valencia'lı Ricardo Costa'ya talip olan bordo-mavililerin, yerli oyuncu olarak hedefinde ise Gençlerbirliği'nden Soner Aydoğdu ile Eskişehirspor'dan Veysel Sarı var. Teknik direktör Şenol Güneş'in iki genç yıldızı yönetimden resmen istediği bildirildi. Tecrübeli hocanın, F.Bahçe'nin de talip olduğu Soner için raporunda, "Ara pasları ve golcülüğü ile Selçuk İnan'ı hatırlatıyor" dediği öğrenildi. Bordo-mavili yönetim iki oyuncu için kulüpleriyle haftaya masaya oturacak.

ORTA SAHAYA TAZE KAN
Selçuk İnan'a benzetilen Soner Aydoğdu, henüz 20 yaşında. Orta sahada görev yapıyor. 7'si Ümit Milli olmak üzere alt kategorilerde 61 kez ulusal formayı giyip, 5 gol attı. Ligde ise bu sezon 14 maçta görev alıp, 3 gol 2 asistlik performans sergiledi. Eskişehir'le 2013'e kadar sözleşmesi var. 23 yaşındaki Veysel Sarı ise ön libero oynuyor. 2 kez A2 Milli Takımı'nda görev aldı, 1 gol kaydetti. Ligin ilk yarısında 15 maçta forma giydi. 3 gol kaydedip, 1 asist gerçekleştirdi. Onun da 2014 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

TORRİC JEBRİN İDDİASI
Bank Asya 1. Lig'de Bucaspor'la sözleşmesini fesheden Torric Jebrin'in Trabzonspor'a transfer olabileceği iddia edildi. 20 yaşındaki Ganalı futbolcu, "Spor Toto Süper Lig'den üç ekiple masaya oturdum ve görüşmelerim devam ediyor. Kararımı en kısa sürede vereceğim" açıklamasını yaptı.

COSTA HEYECAN YARATTI
Valencia'nın Portekizli stoperi Ricardo Costa'ya teklif yapılması bordo-mavili taraftarları heyecanlandırdı.
İspanyol basını, teknik direktör Emery ile arası açık olan 30 yaşındaki savunmacının, Trabzon'a gitmeye sıcak baktığını belirtti. Costa'nın bonservisi için pazarlıklar sürüyor.