GİRESUN (AA) - Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Yeşilgiresun Belediyespor'un başantrenörü Ahmet Kandemir, takımın daha iyi yerlere gelmesi için tüm Giresunluların takıma destek olmasını istedi.

Kandemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni sezon için hazırlık planlamalarını sürdürdüklerini söyledi.

Ağustos ayının ilk haftasında, sezon hazırlıklarına başlamayı hedeflediklerini belirten Kandemir, 2 aylık çalışma dönemini en iyi şekilde geçirmek istediklerini dile getirdi.

Giresun halkını kulübe maddi ve manevi destek olmaya davet eden Kandemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Karadeniz göç bölgesi. Büyükşehirlere büyük göç var. Gittikleri yerlerde zaman içinde ekonomik durumu düzelen ya da bulunduğu mevkilerde iyi yerlere gelen bölge insanı var. Bu şehrin de mutlaka önemli insanları vardır. Ligde etkin, kalıcı olmak ve marka haline gelmek istiyorsak bu şehrin insanlarının maddi destekte bulunması gerek. Ne kadar büyük bütçeniz olursa ligde mücadele gücünüz o kadar artar. Mutlaka herkesin bu kulübe destek vermesi gerek. Takımın daha iyi yerlere gelmesi için bu önemli."

Kandemir, Giresun'da yaşadıkları en büyük sorunlardan birinin mevcut spor salonunun yetersizliği olduğuna işaret ederek, "Gelişen ve değişen bir Türkiye ligi var. Bu değişim ve gelişime ayak uydurmamız gerek. Öncelikle mevcut spor salonunun çok daha modern olması lazım. Salonun yeterince modern olduğunu düşünmüyorum. Spor salonu yapımına bir an önce başlanmalı. Tek bir salonun bu şehir için yeterli olmadığı bir gerçek. Sadece olayı basketbol maçı olarak söylemiyorum. Bununla ilgili yatırımlar olmalı" diye konuştu.