GİRESUN (AA) - Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Yeşilgiresun Belediyespor'un başantrenörü Ahmet Kandemir, sezon hazırlıklarına ağustosun ilk haftasında başlayacaklarını söyledi.

Kandemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk kez bu sezon Basketbol Süper Ligi'nde mücadele edecek Yeşilgiresun Belediyespor'un ligde başarıyı yakalamayı hedeflediğini belirtti.

Giresun halkından kulübe maddi anlamda destek olmalarını isteyen Kandemir, "Ligde etkin, kalıcı olmak ve bir marka haline gelmek istiyorsak, bir defa bu şehrin insanlarının da maddi destekte bulunması gerekir. Güçlü bütçe, güçlü takım oluşturur" dedi.

Kandemir, gelecek sezon ligde başarılı olmayı ve kalıcı hale gelmeyi istediklerini ifade ederek, birçok takımın iki sezon içinde tekrar alt lige düştüğünü anlattı. Kandemir, "Çok güçlü takımların olduğu bir ligde mücadele edeceğiz. Ligde kalıcı marka olmak, ligde tutunmayı başarmak bence önemli. Sağlam adımlarla giderek ilerleyen dönemlerde yeni hedefler belirlemek gerekli" diye konuştu.

Ağustos ayının ilk haftasında gelecek sezon hazırlıklarına başlayacaklarını belirten Kandemir, şunları kaydetti:

"Ekim ayında lig başlıyor. 8 hafta hazırlanma süremiz olacak. İlk etap çalışmalarını Giresun'da yapacağız. İkinci etap için çeşitli teklifler aldık. Gelen tekliflere göre çalışmalarımızı uygun gördüğümüz yerde sürdüreceğiz. Eylül ayından itibaren de 3-4 turnuvaya katılmak istiyoruz. Sezon başlangıcına kadar 12 hazırlık maçı yapmayı planlıyoruz. İyi bir sezon öncesi hazırlık dönemi geçirerek, lige en iyi şekilde hazırlanacağız."