61SAAT SPOR SERVİSİ - LEVENT USTABAŞI/GİRESUN'DAN BİLDİRİYOR-Trabzonspor ile Yeşilgiresun Belediye arasında Beko Basketbol Ligine yükselme mücadelesinin son maçında yine olaylar çıktı. Play-Off mücadelesinde 1-1 ile devam edenin serinin son maçı Giresun'da oynandı. Galip gelenin Beko Basketbol Ligine yükseleceği maçın son 32 saniyesine Trabzonspor 8 sayı farkla önde girdi. Bu noktadan sonra maçın dönmeyeceğini anlayan Giresunlu taraftarlar ilk etapta sahaya yabancı madde yağdırmaya başladı.

Bu yabancı maddelerden Trabzonsporlu Basketçilerin yanısıra Giresunlu sporcular ve hakemlerde etkilendi.
Hakemlerinde kafasına gelen yabancı maddeler üzerine olaya Çevik Kuvvet Polisleri müdahale etti. Sahaya giren Çevik Kuvvet polisleri Trabzonsporlu sporcuları kalkanla korumaya çalıştı.



GİRESUNLU TARAFTARLAR SAHAYA YABANCI MADDE YAĞDIRDI
Bu sırada sonucu hazmedemeyen Giresunlu taraftarlar sahaya girmek istedi. Takviye çevik kuvvet polisleri ile taraftarlar sahaya girmeden uzaklaştırılırken hakemin isteği ile sporcular soyunma odasına çekildi.
Sporcular soyunma odasına çekilirken polisler de tribünleri boşaltmaya başladı. Sonucu hazmedemeyen Giresunlu taraftarlar polisle karşı karşıya geldi.

TARAFTARLAR SALON DIŞINA ÇIKARILDI
Polis kuvveti ile taraftarlar salon dışına çıkarılırken parkeye atılan yabancı maddeler de temizlenmeye başlandı. Sahanın temizlenmesinin ardından her iki takımda sahaya döndü. Giresun taraftarının tamamen çıkarıldığı salonda oyuna başlayan Giresunlu sporcular topu orta sahaya kadar getirip sektirdikten sonra oyunu bitirdi. Her iki takımda bu noktada karşılıklı olarak bir birlerini ortaya konulan mücadelenin ardından tebrik etti.

TRABZONSPOR ŞAMPİYONLUK MAÇINA ÇIKACAK
Maç 68-60 Trabzonspor'un üstünlüğü ile biterken böylelikle Bordo-Mavili takım yeniden önümüzde ki sezon Beko Basketbol Liginde mücadele etmeye hak kazandı.

Trabzonspor önümüzde ki hafta şampiyonluk maçı için Mackolik Uşak Üniversitesi ile karşı karşıya gelecek.

MAÇIN İSTATİSTİKLERİ
Trabzonspor ile olaylı geçen maçın istatistikleri ise dikkat çekici. Trabzonspor'da maçın en skorer oyuncusu ise 19 sayı ile Alican Güney olurken bu oyuncu maçı 5 ribaunt ile tamamladı. Bordo-Mavililerde Kevin Pinkny 13 sayı 7 ribaunt 1 asist ile maçı tamamlarken Trabzonspor'un Beko Basketbol Ligine yükselmesinde büyük katkı sağlayan El Amin ise 12 sayı 2 ribaunt ve 4 asistle maçı tamamladı.

Yeşil Giresun Belediyede ise Alex Gordon 24 sayı ile maçın en skorer oyuncusu olurken bu oyuncu maçı 1 ribaunt ve 7 asist ile tamamladı.  Giresun'da John Obinna'da 18 sayı 6 ribaunt ile maçı tamamladı.

Ancak tarihi maçın bir diğer dikkat çeken özelliği ise Trabzospor'da sadece 3 oyuncu maçı skor yapmadan tamamlarken, Giresun'da bu sayı 6 oyuncu oldu. Bordo-Mavililerde hemen hemen her oyuncu galibiyete katkı sağladı.