GİRESUN (AA) - Spor Toto Basketbol Ligi ekiplerinden Yeşilgiresun Belediyespor'da yeni sezon hazırlıkları başladı.

19 Eylül Spor Salonu'nda yardımcı antrenör Dorde Sijan yönetiminde yapılan ilk çalışmaya, yerli oyuncular ve ABD'li Malcolm Armstead katıldı.

Genel menajer Birtan Saka, gazetecilere yaptığı açıklamada, başantrenör Aleksandar Trifunovic ile sözleşme imzalanan iki ABD'li oyuncunun, resmi evrak işlemleri tamamlanamadığı için henüz kente gelemediklerini söyledi.

Trifunovic ile ABD'lilerin, önümüzdeki hafta içerisinde Giresun'da olmasını beklediklerini ifade eden Saka, "Bugün itibarıyla yeni sezon hazırlıklarına başladık. İlk çalışmada yerli oyuncularımız ile ABD'li Malcolm Armstead yer aldı. Önümüzdeki hafta içerisinde tüm oyuncularımızın kente gelmesini bekliyoruz. Bir hafta boyunca takıma katılan oyuncularla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 12 Eylül'den itibaren başantrenörümüz nezaretinde tüm oyuncularımızla lig hazırlıklarımızı sürdüreceğiz." diye konuştu.

Sezon öncesi, kent dışında kamp yapmayacaklarını ve turnuvalara katılmayacaklarını belirten Saka, şunları kaydetti:

"Sezon öncesi hazırlık dönemiyle ilgili planlamalarımızı yaptık. Giresun dışında kamp düşünmüyoruz. Yine, turnuvalara da katılmayacağız. Lig hazırlıklarımıza Giresun'da devam edeceğiz. Hazırlık maçları oynayacağız. Bazı kulüplerle hazırlık maçları oynamak için görüşme halindeyiz. Önümüzdeki günlerde maç programlarını netleştirerek çalışmalara bu doğrultuda devam edeceğiz."