GİRESUN (AA) - Türkiye Basketbol 2. Ligi ekiplerinden Yeşilgiresun Belediyespor antrenörü Ahmet Kandemir, "Sakarya Büyükşehir Belediyespor Basketbol karşısında aldığımız galibiyetle play-off yarı finalinde avantajlı duruma geçtik. Seride 2 maç daha kazanıp birinci lige yükselmek istiyoruz" dedi.

Kandemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, play-off yarı final ilk maçında deplasmanda karşılaştıkları Sakarya Büyükşehir Belediyespor Basketbol'u 82-81 yenerek seride 1-0 öne geçtiklerini anımsattı.

Maçın ilk yarısında daha etkin olan tarafın kendileri olduğunu vurgulayan Kandemir, "Üçüncü çeyrekten itibaren rakip daha sert oynamaya başladı. Biz bu sertliğe gerekli reaksiyonu göstermekte güçlük çektik. Ama her şeye rağmen yine de kazanmasını bildik. Saha dezavantajımızı göz önüne aldığımızda önemli bir galibiyet aldık" diye konuştu. 

Seride ikinci maçın yarın akşam oynanacağını, hedeflerinin salondan galip ayrılmak olduğunu vurgulayan Kandemir, şunları aktardı:

"Normal sezonu rakibimizin gerisinde tamamladığımız için seriye saha dezavantajı ile başladık. Saha avantajı yakalamak için mutlaka deplasmandan galibiyet çıkartmamız gerekiyordu. Dün akşamki galibiyetle de bunu başardık. Yarın akşam kaybetsek bile kendi evimizde 2 maç oynayacağız. Ancak biz Sakarya'da oynayacağımız ikinci maçı da kazanmak istiyoruz. Eğer bunu başarabilirsek Giresun'daki maçları daha rahat bir ortamda oynayacağız. Yakaladığımız avantajla kendi evimizdeki maçı ya da maçları kazanarak, ayağımıza kadar gelen bir üst lige yükselme fırsatını geri çevirmeyeceğiz. Yeşilgiresun Belediyespor'un bu sezon Türkiye Basketbol Ligi'ne çıkacağına inanıyoruz."