KASTAMONU (AA) - Yıldız kız ve erkek boks milli takımları, 8-17 Ekim tarihlerinde Rusya'da düzenlenecek Avrupa şampiyonası'nın hazırlıklarını tamamladı.

Rusya'nın Anapa şehrinde düzenlenecek şampiyonada mücadele edecek ay-yıldızlılar, hazırlıklarını Türkiye Boks Federasyonunun Kastamonu'daki Kadıdağı Kamp Merkezi'nde gerçekleştirdi.

Yıldız Kız Boks Milli Takımı Sorumlu Antrenörü Ahmet Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 sporcu ile Rusya'ya gideceklerini ve verimli bir kamp dönemi geçirdiklerini söyledi.

Avrupa Şampiyonasında başarılı olacaklarına inandıklarını ifade eden Çınar, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceklerini belirtti.

Şampiyonaya 10 sporcuyla katılacaklarını kaydeden Yıldız Erkekler Boks Milli Takımı Sorumlu Antrenörü Enver Yılmaz da "İyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Milli formamızı en iyi şekilde temsil edip ülkemize madalyalarla dönmek istiyoruz." ifadesini kullandı.

Türkiye, Yıldızlar Avrupa Boks Şampiyonası'na kızlarda Gamze Soğuksu (46 kilo), Melike Nur Güneş (48 kilo), Rümeysa Ataş (63 kilo), Duygu Öztürk (75 kilo), Sena Nur Kocaoğlu (80 kilo), Büşra Işıldar (+80 kilo); erkeklerde ise Gökay Yılmaz (48 kilo), Ömer Faruk Korkut (50 kilo), Muhammet Saçlı (52 kilo), Kerem Özmen (54 kilo), Ufuk Kuru (60 kilo), Mehmet Aydemir (63 kilo), Umutcan Bayraktar (66 kilo), Mustafa Çolak (70 kilo), Kaan Aykutsun (75 kilo), Emir Büyükdağ (80 kilo) ile katılıyor.