Fransa'da yoğun ilgi ile takip edilen bisiklet yarışları ülkemizde de talep görmeye başladı ve bisiklet yarışına hem katılımcı, hemde izleyici olarak yoğun ilgi oldu. Adapazarı ilçesindeki Ayçiçeği Bisiklet Vadisi'nde farklı illerden 109 sporcunun katılımıyla düzenlenen şampiyonanın ikinci gününde bisikletçiler, "yol yarışı" etabını tamamladı.

Bisiklet sürücüsü sporcular, genç erkekler ve  büyük erkekler kategorisinde yarışı tamamlamak için ter döktüler. Genç erkekler etabı 94,7 kilometreden oluşurken, büyük erkekler kategorisi ise 132,5 kilometreden oluştu. Yarışı tamamlayamayan sporcular olurken, etapların zorluğu dikkat çekti ve sporcular bu parkurları hızla geçmeye çalıştı.

Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) Başkanı Erol Küçükbakırcı, AA muhabirine, gençler ve büyükler şampiyonasını dünya şampiyonasının yapılacağı bir parkurda yapmanın bisiklet sporu ve Sakarya açısından önemli olduğunu söyledi. Sakarya Büyükşehir Belediyesi organizasyona tam destek verirken, belediye ekipleri de ciddi desteklerini yarış boyunca sürdürürken, sporcuların rahat yarışmalarına imkan sundu. Bununla ilgili açıklamada bulunan Küçükbakırcı, "Biz de böyle bir organizasyonun içerisinde olmaktan federasyon olarak mutluyuz. Sakarya artık bisiklet şehri oldu. Bu organizasyonlar artarak devam edecek. Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum." açıklamalarını yaptı.

Bir çok farklı spor alanında yer alan Türkiye, sadece ülke içerisinde değil, Avrupa'da da bir çok yarışlara katılarak, ödüller alıyor. Türkiye'de ki spor branşları hakkında daha detaylı bilgileri ise kalebet sitesinden öğrenebilirsiniz. Belediyelerin kendi içlerinde de sporculara destek vermesi, ülkemizde sporun gelişimine ciddi katkı sağlıyor. Ayrıca devletin bir çok ilde yenilenmiş statlar yerine, daha kapsalı olarak yenilerini yapması ve spor komplekslerin de bir çok sporcu için çalışma alanlarını da oluşturması, sporun önemini bir kez daha gözler önüne seriyor. 

Sadece futbol ya da basketbolun değil, bir çok spor branşında yarışların yıl boyu düzenlemesi ve bu yarışların ayrıca iddaa gibi kurumlarda da bulunması, yarış severler için daha heyecanlı olmasını sağlıyor. Böylelikle kalebet giriş ile bir çok farklı spor branşını daha detaylı olarak inceleme şansına da sahip oluyor. 

Spor severler için bahislerin de gelişmeye başlaması ile birlikte, farklı farklı türlerde oyunlara dahil olabiliyoruz. Takip etmiş olduğunuz spor branşları üzerine yapılan iddaa türlerine kalebet yeni giriş adresi üzerinden ulaşarak, hem oyun oynayabilir ve hemde tüm gelişmiş analizlerini de öğrenebilirsiniz.