Trabzonlu İşadamı Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş Trabzonspor ve yönetimi ile ilgili olay açıklamalarda bulundu. Yılbaşını Trabzon'un Çaykara İlçesi'ndeki babaevinde geçiren Süleyman Varlıbaş yeniyılın ilk gününde Trabzon'daki yatırımı olan Varlıbaş Alışveriş Merkezi'nde geçirerek esnafı ziyaret etti. Soho Greens Coffe Food'da akşam yemeği yiyen Süleyman varlıbaş Trabzonspor ve yönetimi ile ilgil olay yaratacak açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor yönetiminin Trabzonspor taraftarı ile camianın büyüklüğünü kaldıramadığını, şike iddanamesinde, Trabzonspor'un haklılığının arkasında duramadığını belirten Varlıbaş, "Trabzonspor taraftarı bugün meydanlarda, hakkını arıyor ben tüm yüreğimle onları destekliyorum.  Trabzonspor 2010-2011 sezonunun şempiyonudur. Bunu kimse inkar etmesin. Taraftar Türkiye'nin dört bir yanında Trabzonspor'un haklılığını seslendirip yapılan haksızlığa isyan ediyor.

Fakat yanlarında bir tane yönetici veya teknik adam yok. Metropol şehirlerde yeterli lobisi olmayan yönetim genel medyada da Trabzonspor'un ağırlığını hissettirememiştir. Bu yönetimin acz içinde olduğunu gösterir.

YÖNETİM BAŞTA YANLIŞ YAPTI
Trabzonspor yönetiminin işin başında yanlış yaptığını kaydeden Süleyman Varlıbaş, "Trabzonspor yönetimi TFF seçimlerinde büyük bir hata yaparak Trabzonlu adaya destek vermemiştir. Bugün Türkiye Futbol Federasyonu'nun geçmişi belli. Fenerli oldukları aşikar. Trabzonspor'un haklılığını savunamayan yönetimin acizliği TFF'nin Fenerbahçe lehine karar vermesinde ekmeğine yağ sürmüştür.

UEFA KABUL ETTİ BİZİM YÖNETİM ETMEDİ
UEFA'nın Trabzonspor'un şampiyonluğunu tescillediğini belirten Varlıbaş konuşmasını şöyle sürdürdü, "UEFA Trabzonspor'u lig şampiyonu olarak kabul edip, ancak şampiyon takımların katıldığı Şampiyonlar Ligi'ne çağırarak takımımızın Türkiye'deki şampiyonluğunuda tescillemiştir. Ama TFF hala Trabzonspor'un şampiyon olup olmadığını tartışmaktadır. Elbette Şempiyon Trabzonspor'dur. Ancak Avrupa'nın tescillediği bu şampiyonlyuğu ne yazık ki acz içindeki Trabzonspor yönetimi kararlılıkla seslendirememiş, yeni yeni seslerini yükseltmeye başlamışlardır. İşini zamana yayan Trabzonspor yönetimi bu sayede TFF'nin ve Fenerbahçe'nin işini kolaylaştırmıştır.

DEMİR TAVINDA DÖVÜLÜR
Bir deyim vardır. Demir tavında dövülür. Trabzonspor yönetimi UEFA bizi şampiyonlar ligine çağırdığında bu büyük kanıtı yüksek sesle dile getirip Trabzonspor'un şampiyonluk hakkının verilmesini isteyecekti. Federasyona bu kadar geniş zaman tanımadan, olayların sıcağı sıcağına neticelendirilmesini istemeliydi. Ama her nedense bizim yöneticilerimiz sanki Fenerbahçe ile birlikte hareket edercesine sessiz kalarak ve hatta şike kanunun meclise getirilmesine onay vererek hem Fenerbahçe'nin hemde TFF'nin işini kolaylaştırmıştır. Hatta hiçbir problemi olmamasına rağmen Galatasaray Kulüpler Birliği'nden çekildiğini açıklayana kadar Trabzonspor sessiz kalmıştır. Sadri Şener geç kalmış, yanlış yapmıştır. Trabzonspor'un alnının açık, başının dik olduğu şike iddianamesinde ortaya çıkmıştır. Ama nedense Trabzonspor'un hakettiği şampiyonluk 10 sana sürecek bir davaya bağlanmıştır. 10 sene sonra bize şampiyonluğu verseler ne olur vermeseler ne olur. UEFA'nın 1 günde tescillediği şampiyonluğumuzu TFF aylar geçmesine rağmen görmemiş, görmek istememek için Trabzonspor yönetimi gibi acz içinde direnmiştir.

FENER ÇOKTAN KÜME DÜŞMÜŞTÜ
Eğer Federasyon Başkanı Fenerbahçeli olmasaydı Fenerbahçe çoktan küme düşmüştü. TFF Başkanı Aydınlar ile Fenerbahçe ikinci başkanı Nihat Özdemir arasında geçen seviyesiz konuşmaları acz içinde  dinledim. TFF'nin ne halde olduğunu izlerken içim sızladı.

YA HAKKIMIZI ALIN YADA ÇEKİLİN
Trabzonspor yönetiminin yapması gereken 3 şey var.
Şike nedeniyle küme düşürme işi kaldırılırsa derhal Kulüpler Birliği'nden çekilmelidir.

UEFA nezdinde TS'nin hakkı olan şempiyonluğu tescil ettirilmelidir.
Eğer Trabzonsporlu yöneticiler bunları yapamayacaklarsa Trabzonsporumuza daha fazla zarar vermeden yönetimden çekilmelidirler.