GİRESUN (AA) - Aksaray'da 25-27 Ocak'ta düzenlenen Bedensel Engelliler Yüzme Türkiye Şampiyonası'nda bir altın, 3 gümüş madalya kazanan yürüme engelli Beyzanur Sezgin, dünya şampiyonluğu hedefliyor.

20 yaşındaki Sezgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 yaşında doktorunun tavsiyesi üzerine kendini geliştirmek için yüzme sporuna başladığını söyledi.

Şahinspor'un antrenörü Ali Şahin ile 8 ay önce tanıştığını ve bu kulübün sporcusu olduğunu belirten Sezgin, geçen yıl Kahramanmaraş'ta düzenlenen Bedensel Engelliler Yüzme Türkiye Şampiyonasında 2 birincilik elde ettiğini, son olarak Aksaray'daki şampiyonada 1 altın ve 3 gümüş madalya kazandığını ifade etti.

Sezgin, her geçen yıl kendisini geliştirdiğine işaret ederek, çok çalıştığını ve hedefinin milli takıma seçilerek dünya şampiyonluğunu elde etmek olduğunu vurguladı.

Kendisi gibi olanlara seslenen Beyzanur, engellilerin de her işi başarabileceğine dikkati çekerek, "Kendilerini kesinlikle engelli olarak görmesinler. İstedikleri zaman her şeyi başarabilirler. Yeter ki istesinler." dedi.

Antrenör Ali Şahin ise Beyzanur Sezgin'in büyük potansiyeli olduğunu ve katıldığı yarışmalarda önemli başarılar elde ettiğini söyledi.

Beyzanur'un yüzmeyi çok sevdiğini dile getiren Şahin, sporcunun kısa sürede elde ettiği başarıların kendilerini heyecanlandırdığını ifade etti.

Şahin, Beyzanur'un gelecek dönemlerde düzenlenecek şampiyonalarda daha da başarılı sonuçlar alacağına ve milli takıma seçileceğine inandığını sözlerine ekledi.