Hafta içinde Aksaray Belediye ile deplasmanda 8.hafta erteleme maçında karşılaşan ve 35-26’lık skorla galip gelen Zağnosspor, ligdeki galibiyet serisini beş maça çıkardı. Avrupa’da Challenge Kupası’nda da oynadığı iki maçı da kazanmasını başaran kırmızı-mavi-beyazlı ekip, oynadığı son 7 maçın tamamından galibiyetle ayrılmasını bildi.
7 MAÇTIR KAZANIYOR
Takımın ligdeki gidişatıyla ve Avrupa’da çekilen kurayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Zağnosspor yönetim kurulu üyesi Özkan Gedikli, Zağnosspor’u hentbolda marka bir isim yaptıklarını belirterek şunları söyledi: “Ligde 7 galibiyet ve 2 mağlubiyetle topladığımız 14 puanla 2’inci sıradayız. Ligde oynadığımız son 5 maçı da kazanmasını bildik. Avrupa’da da İsviçre ekibine karşı oynadığımız iki maçı da kazandık ve bir üst tura çıkarak son 16’ya kalmayı başardık. Kendi seyircimiz önünde oynadığımız beşi lig, ikisi Avrupa olmak üzere 7 maçın tamamından galibiyetle ayrıldık. İstatistiklere ve takımın konumuna bakıldığında bizi son derece memnun eden bir tabloyla var karşımızda. Bakıldığında her şey eksiksiz gibi görünüyor ancak kentten ve federasyondan daha çok desteğe ihtiyacımız var.”
ÇEYREK FİNALİ GÖZÜNE KESTİRDİ
Avrupa’da son 16 turundaki eşleşmeyle ilgili de konuşan Gedikli, “Avrupa Challenge Kupası son 16 turunda Sırbistan’ın ZORK Jagodina takımıyla eşleştik. Maçlar Şubat ayında oynanacak. İlk maç 3-4 Şubat 2018’de deplasmanda, rövanş 11-12 Şubat 2018’de Trabzon’da görünüyor. İki takım arasındaki anlaşmaya bağlı olarak tarihlerde ve maçın oynanacağı yerlerde değişikliğe gidilebiliyor. Bu maçların sonunda kazanan çeyrek finale yükselecek. Takımımızın iyi bir kura çektiğini düşünüyoruz. Rakip takım daha çok genç oyunculardan kurulu ve Avrupa tecrübesi olan oyunculara bizim kadar sahip değiller. Hata yapmazsak ve her zamanki ciddiyetimizle oynarsak bu turu geçip çeyrek finale yükselebiliriz. Seyircinin desteği de bu noktada bizler için çok önemli. Nitekim oynadığımız tüm iç saha maçlarımızda galip gelmemiz bunun bir göstergesidir. İnşallah şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı sonuçlar elde etmeye devam ederiz” dedi.