2017 Ziraat Türkiye Kupası nefes kesen mücadelesinde Maçın galibi sürpriz olmadı. Fenerbahçe ve Amedspor arasında yapılan müsabaka İstanbul'da oynandır. C Grubunda yer alan iki takım, oldukça iyi mücadele etmiş olsa da maçı Fenerbahçe 3-0 kazanarak, C grubunda lider oldu. Bu durumda Fenerbahçe, D grubu lideri olan Beşiktaş ile karşılaşacak. Fenerbahçe kendi evinde Diyarbakır'ın parlayan yıldızı Amedspor ile yaptığı mücadeleyi kolay kazandır. Toplam 6 maç oynayan ekipler, puan usulü olarak gruplarından çıktılar. Buna göre Fenerbahçe 3 galibiyet ve 2 beraberlik alırken, 1 de yenilgi ile toplamda 13 puan almış oldu.

Fenerbahçe 3 - 0 Amedspor Maç Özeti Burada Tıklayınız 25 Ocak 2016

Maçın özetine gelirsek, dakikalar 8 olduğunda, Karavayev'in soldan geliştirdiği atak, Salih'in boşa çıkması ile devam etti. Pozisyonu iyi değerlendiren Karavayev, Salih'e verdiği pas ile takımını ve arkadaşını gol ile buluşturdu. Bu gol ile Fenerbahçe 1-0 öne geçti.

Fenerbahçe- Amedspor karşılaşmasında 36.dakika da gelen gol ise Van Persie tarafından atıldı. Salih Uçar'ın başarılı çalımları ile ilerlemesi ve Van Persie'ye verdiği başarılı asist ile Amedspor fileleri ikinci kez topla buluştu.

Maçın son golü de ilk yarıda geldi. 44.dakika penaltı kazanan Fenerbahçe'nin hanesine golü, Van Persie kullandı ve golü attı. Bu şekilde Ziraat Türkiye Kupası C grubunda Fenerbahçe ve Amedspor karşılaşması 3-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile sonuçlandı.

İkinci yarıda gol olmadı. Ancak Amedsporlu oyuncuların ciddi çabaları gözlemlendi.

Her iki takımda soğuk İstanbul havasında ciddi anlamda ter dökerken, kazanan ve gülen taraf Fenerbahçe oldu. Profesyonel oyunculardan oluşan kadro, en önemli pozisyonlarda başarılı bir şekilde golü yakaladı. Amedspor ise tecrübelerine bir yenisini daha ekleyerek, gelecek vaat eden kulüpler içinde sivrilmeyi başardı. Sonuç bu şekilde olduğu için bir sonraki maç Beşiktaş ve Fenerbahçe arasında oynanacak.