Kadınların memelerinin boyutunun, şeklinin ve hacminin değiştirilmesi amacıyla meme büyütme estetiğine başvurulabilir. Meme estetiğinin diğer bir özelliği en başarılı ve doğal sonuçların alındığı estetik cerrahi prosedürlerinden biri olmasıdır. Meme büyütme İstanbul başta olmak üzere tüm illerimizde en popüler meme estetiği prosedürleri arasında yer aldığı gibi vücut şeklinin iyileştirilmesine yönelik olarak uygulanan prosedürlerden biri olan liposuction İstanbul ve diğer illerimizde büyük ilgi görmektedir. Meme büyütme, liposuction ve diğer tüm estetik cerrahi prosedürleri hastaların görünüşü üzerinde doğrudan etkilidir. Bu nedenle operasyonlar mutlaka alanlarında uzman ve deneyimli cerrahlarca gerçekleştirilmelidir. Simur Aesthetic alanında uzman isimlerden oluşan ekibiyle meme büyütme ve liposuction da dahil olmak üzere tüm prosedürleri hasta özelinde planlamaktadır.

Meme büyütme ameliyatı uygulanacak hastalarda ameliyat sonrası elde edilecek meme büyüklüğü belirlenirken hastanın boyu, kilosu yani genel vücut yapısı bir bütün olarak değerlendirilir. Uzun boylu ve fazla kilolu hastalarda daha büyük meme implantları tercih edilebilmesine karşın bu seçimin kısa boylu ve zayıf hastalarda uygulanmasının doğallıktan uzak bir görünüme neden olabileceği gerçeği göz ardı edilmemelidir. Diğer yandan meme implantı belirlenirken hastanın göğüs kafesinin şekli, ön-arka çapta içe dönük ya da dışa çıkık olması gibi etkenler göz önünde bulundurularak protezin büyüklüğü belirlenmelidir.

Simur Aesthetic bünyesindeki uzman ekip, meme büyütme ameliyatlarından en iyi ve hastanın genel vücut yapısıyla uyumlu sonuçların alınabilmesi için meme dokusunu ve mevcut meme büyüklüğünü de titizlikle değerlendirir. Meme büyütme öncesinde hastada yeterli miktarda ve büyüklükte meme dokusunun olmaması halinde daha büyük protezler tercih edilebilir. Ancak meme dokusu az olan hastalarda protezin dışarıdan belli olmayacak büyüklükte seçilmesine özen gösterilmelidir.

Meme Büyütme Neden Yapılır?

Meme büyütme estetiği çoğunlukla memelerin daha büyük bir hale getirilmesi, hamilelik, emzirme, kilo kaybı ya da farklı nedenlerle memenin şeklini ve büyüklüğünü kaybetmesi, meme asimetrilerinin giderilmesi, meme estetiği ameliyatı sonrası elde edilen sonuçlardan memnun olunmaması, meme kanseri tedavisi ya da benzer sağlık sorunları dolayısıyla oluşan durumların giderilmesi amacıyla uygulanan bir estetik cerrahi prosedürdür. Meme büyütme sıklıkla memelerinin mevcut büyüklüğünden ya da memelerindeki deformasyondan hoşnut olmayan kadınlar tarafından tercih edilir. Bu sayede kadınlarda bulunan sosyal ve psikolojik rahatsızlıklar giderilebilmektedir. Bu açıdan değerlendirildiğinde meme büyütme ameliyatının kişinin öz güvenini artıran ve görünümüyle barışmasını sağlayan bir prosedür olduğu söylenebilmektedir.

Diğer yandan meme büyütme ameliyatının memelerdeki sarkıklıkları gideremeyeceği unutulmamalıdır. Eğer sarkık memelerde daha dolgun bir görünüm elde etmek ve sarkıklığı gidermek hedefleniyorsa meme büyütme ameliyatının meme dikleştirme ameliyatı ile kombine edilmesi gerekmektedir. Bu nedenle meme büyütme ameliyatı planlanırken hastanın memelerindeki sarkma derecesinin değerlendirilmesi çok önemlidir.

Eğer hastanın memelerinde dikleştirme gereksinimi varsa dual plane yerleşim tekniği kullanılarak mastopeksi prosedüründeki kötü görünümlü skarlar söz konusu olmadan memelerde yeterli dikleşme sağlanması mümkün olmaktadır. Ayrıca memedeki sarkıklığın artmasıyla birlikte protezin büyüklüğü seçilirken daha dikkatli davranılmalıdır. Özellikle memelerde doku gevşekliğinin olduğu durumlarda aşırı büyük protez kullanılması halinde protez göğüslerde ağırlık yapacağından bir süre sonra sarkma meydana gelebilir. Simur Aesthetic’in uzman ekibi bu tür durumlar karşısında en optimal sonuçların elde edilmesi amacıyla her hasta özelinde hassas bir tutum sergileyerek vücut hatlarıyla en uyumlu olacak şekilde protez seçmeye odaklanmaktadır.

Meme Büyütme Sonrası İyileşme Süreci

Meme büyütme ameliyatından sonraki iyileşme süreci uygulanan prosedürün kapsamına, kullanılan tekniğe ve kişisel özelliklere göre farklılaşabilir. Cerrah tarafından yapılan kesi ve uygulanan teknik iyileşme sürecini etkileyen faktörlerin başında gelir. Diğer yandan hastanın iyileşme sürecinde doktor tavsiyelerine ne kadar uyduğu ve aktivitelerini doğru şekilde kısıtlayıp kısıtlamadığı da son derece önemlidir.

Meme büyütme sonrası hızlı ve sağlıklı bir iyileşme yaşanması için doktorun reçete ettiği ilaçlar düzenli olarak kullanılmalıdır. Ameliyat sonrası dönemde cerrahi kesilerde ve implantlarda zorlanmaya ve baskıya maruz kalma riskine neden olabilecek aktivitelerden uzak durulmalıdır. Bunlar arasında ağır eşyaları kaldırmak, abartı güce ve harekete gerek duyulan tenis gibi sporlar gibi aktiviteler sayılabilir. Reçete edilen ilaçlar düzenli kullanıldığı takdirde yaralar ve meme dokusu hızla iyileşecektir.

Meme büyütme ameliyatından sonra memelerin hareketini ve sallanmasını azaltacak sporcu sutyenleri kullanılmalıdır. Memelere gerekli destek sağlanmadığı takdirde implantlarda gerilme ve memelerde ağrı oluşabilir. Ameliyat sonrası 10 ila 15 gün yüz üstü yatmaktan ve memelere basınç uygulamaktan kaçınılmalıdır.

Meme büyütme sonrası tüm cerrahi prosedürler gibi dinlenmeye gereken zaman ayrılmalıdır. İyileşmek için de belirli bir süre gerekir. Bu süre sonunda vücut implantı benimser ve doğal bir görünüm elde edilir. Bu süre içerisinde ödem tam geçene kadar ameliyat sonuçlarının kesin olarak görülemeyeceği unutulmamalıdır.