Anıl Uzun, “Pandemi sebebiyle seyahatlerinden mahrum kalan gezginlere hem seyahat edebilecekleri hem de gönüllülük yaparak kendilerine ayırdıkları zamanı fiziksel ve entelektüel gelişimlerine fayda sağlayarak değerlendirebilirler.” diyor. 

Anıl Uzun, dünya çapında kötü zamanlardan geçerken insanların mecbur olarak evlere kapandığını ve bu süreçte kendilerine ayırdıkları zamanı hem kaliteli, hem de topluma faydalı geçirmek, bir yandan da sıradışı bir deneyim edinerek geçirebileceklerini belirterek isteyenler için önerilerde bulunacağını belirtti. 

Kendi Youtube kanalında bunun için bir canlı yayın yapacağını ve daha önce kendisinin de katıldığı gönüllülük aktiviteleri hakkında bilgi vereceğini belirten Anıl Uzun, yayının ilk bölümünde kendisinin konuşacağını, ikinci kısımda ise soru cevap şeklinde ilerleyeceğini belirtti.

Anıl Uzun ayrıca canlı yayına KuzeyDoğa Derneği, Dekamer, Lisinia Doğa, TaTuTa ve Düşler Akademisi isimli derneklerden de temsilcilerin katılarak gönüllülük aktiviteleri hakkında bilgi vereceğini ve yayını izleyenlerden sorular alarak cevaplayacaklarını da belirtti.

Anıl Uzun kimdir?

Anıl Uzun keşfettiği seyahat tutkusunu bir meslek hale getirerek kendisini gezmeye, gezilerinde edindiği deneyimleri insanlarla paylaşmaya adadı. Bir sırt çantası ile başlayan bu yolculuğunda 60’dan fazla ülke gördü. Anıl Uzun halen, ayda en az iki ülkeye seyahat edecek şekilde gezilere çıkmaktadır. Bu gezileri için oluşturduğu rotaları ise internet üzerinden paylaşmaktadır.