ZONGULDAK (AA) - Spor Toto 3. Lig play-off final karşılaşmasında Kızılcabölükspor'u 2-1 yenerek 10 yıl aradan sonra Spor Toto 2. Lig'e yükselen Zonguldak Kömürspor'un teknik heyet ve futbolcuları, kentte coşkuyla karşılandı.

Geceyi Bursa'da geçiren kırmızı-lacivertli ekip, bugün otobüsle Zonguldak'a geldi. Kulüp başkanı Süleyman Caner, teknik heyet ve futbolcuların yer aldığı otobüsü, kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde binlerce taraftar karşıladı.

Kafalarına madenci bareti takan teknik heyet ve futbolculara, taraftarlar alkış ve tezahüratlarla sevgi gösterilerinde bulundu. Takım otobüsünden inen futbolcular, taraftarlar tarafından Zonguldak Valiliği önüne kadar omuzlarda taşındı. Başkan Caner ve İl Emniyet Müdürü Osman Ak, burada şampiyonluk kupasını beraber havaya kaldırdı.

Hakkari Dağlıca'da şehit olan Piyade Uzman Çavuş Tunahan Kartal için saygı duruşunda bulunulurken, daha sonra İstiklal Marşı okundu.

Kulüp başkanı Süleyman Caner, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Spor Toto 3. Lig 1. Grup'ta zorlu bir mücadele verdiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Sıkıntımız mutlulukla bitti. Her sıkıntının arkasında Allah bir ferahlık verir. Allah da bize şampiyonluk nasip etti. Bundan daha büyük mutluluk olamaz. Takımımızın kaybettiği yılları telafi etmek için uğraşıyoruz. İnşallah daha iyi yerlerde oluruz. Bunun için de kentin birlik ve beraberlik içerisinde olması gerekiyor. Üç sezon sonunda birlik ve beraberliği sağladık. Valimiz Ali Kaban, İl Emniyet Müdürümüz Osman Ak'a ve bize destek veren herkese teşekkür ediyorum."