KALKAVAN’I TRABZONSPOR MAÇLARINA VERMEYİN!..

Trabzonspor hakem hatalarına sığınmamalıdır doğrudur ama bazen hakemler öyle bariz hatalar yapıyorlar ki, kafayı takmamak ya da sinirlenmemek mümkün değil ve içten içe de diyorsunuz ki, bu hakemler Trabzonspor’a karşı neden ön yargılılar!

Şöyle ki, Gençlerbirliği maçında Trabzonspor 2-1 galip ve artık maç bitmek üzere iken, Sturridge’ye net faul yapılıyor ve devamında gol oluyor.

Hakem Mete Kalkavan bu pozisyonu nasıl görmüyor anlamak mümkün değil, ya da görmek istemiyor.

Hadi diyelim, Kalkavan görmedi, VAR’daki hakemler ne iş yaparlar bu da ayrı bir soru işaretidir. Diyeceksiniz ki, hakem hatalarına gelinceye kadar Trabzonspor sahada ne yaptı.

mete kalkavan ile ilgili görsel sonucuDoğru ve sonuna kadarda haklısınız. Fakat dediğim gibi sonuca baktığınızda ortada skora etki edecek bir olay gerçekleşti. Yazılmamalı mı?

Tabi ki yazacağız, diğer eksikleri de söyleyeceğiz ama göz göre Trabzonspor’un puanının hiç edildiğini belirteceğiz. Kimse kusura bakmasın..

Kalkavan Trabzonspor’u harcadı diyerek devam ediyorum.

Kalkavan hocanın Trabzonspor’a artık kesin bir takıntısının olduğuna inanıyorum!  Trabzonspor’un hangi maçını yönetse kesin vukuatı var.

Bu tesadüf değil gibi geliyor bana! TFF artık Kalkavan’ı Trabzonspor maçlarına vermesin.  

STURRİDGE GÖZLERİMİZİN PASINI SİLDİ…

sturridge ile ilgili görsel sonucuTrabzonspor’un yeni transferi Sturridge, Gençlerbirliği maçında son 20 dakika oyuna girdi ama çok etkili bir oyuncu olduğunu daha şimdiden belli etti diyebiliriz.

Çok yetenekli ve topa çok temiz vuruşlar yaptığını gördük. Sahada bir ağırlığı var, lider özellikleri de var.

Sturridge eğer Trabzonspor’u sahiplenirse büyük katkılar sağlayacaktır…

Hatırlayın, bir pozisyonda sağ kanattan içeriye doğru çapraz bir pas attı 6 Gençlerbirliği oyuncuyu, oyundan düşürdüğü gibi mutlak bir gol pası da verdi ve bu akıl dolu hareketi bana göre ligimizde çok fazla yapabilecek yetenekte oyuncuda yok.

Yanılıyor muyum?

Fakat, Sörloth inanılmazı başardı ve topa becerip vuramayınca Sturridge’de şaştı kaldı bu işe…

Demek istediğim şu, Daniel Sturrigde tam olarak hazır olduğunda Trabzonspor’a çok katkısı olacak ve böyle güzler işler yaparak gözlerimizin pasını silecek!

HEY AĞAOĞLU YÖNETİMİ NEREDESİNİZ!

ahmet ağaoğlu ile ilgili görsel sonucuTrabzonspor yönetimi, Mete Kalkavan’ın Trabzonspor-Gençlerbirliği maçına verilmeden önce kıyameti koparması gerekiyordu.

İş işten geçtikten sonra Bordo-Mavili kulübün Başkan yardımcısı Ertuğrul Doğan’ın veryansın etmesi sadece gaz almaktır: 

Diyor ki Doğan:

“Mazeretlere sığınmadan söylüyorum! Rakibin golünden önce şu faulü vermeyen Kalkavan ve VAR’daki hakemler!

Sizin Trabzonspor ile derdiniz nedir? Bu VAR niye var! Bu VAR, Trabzonspor olunca niye yok oluyor! Bir takımım kaderiyle oynama hakkını size kim veriyor? Yazıklar olsun be!" Güzelde, bende diyorum ki, geç kaldınız, geç… 

Atı alan Üsküdar’ı çoktan geçti, gitti… Trabzonspor’un puanı ve parası havaya uçtu…

Yazık değil mi? Bu da size ders olsun!..

SIRTINDA SANKİ BİN TON YÜK VAR…

sörloth ile ilgili görsel sonucuBelli oldu ki, Sörloth Trabzonspor’un gol yükünü tek başına sırtlayabilecek güce sahip değil.  Evet 4 gol attı. Yetenekli ama şuan ki görüntüsü bitik…

Öyle yorgun bir halde ki sanki dersiniz sırtında bin ton yük taşıyor.

Gençlerbirliği maçında 3 tane yüzde yüz gol fırsatı kendisine sunuldu ama ayakta duramadığı için bırakın gol atmayı, ayakları birbirine dolandı.

Yorgun deniyor. Ne yorgunu diyorum bende. 23 yaşındaki oyuncu nasıl bu kadar yorgun ve bitik olabilir.

Bence Sörloth ağır kalıyor. Ekuban’da olmayınca gücü yetmiyor. Kısaca durum budur.

Bu sorunu Ünal Karaman’ın acilen çözmesi gerekiyor.

Bunu nasıl yapacak, bu da Ünal hocanın sorunudur, bizim değil… 

FIRATCAN’I KAZANAYIM DERKEN KAYBEDİLDİ!..

ResimÜnal Karaman bazen oyuncu değişikliklerinde öyle enteresan işler yapıyor ki, şaşırmamak elde değil. Abdülkadir Parmak, Sosa ve Mikel’in yorulduğu dakikalarda bu bölgeye neden takviye yapmadı anlamış değilim. 

Fıratcan Üzüm diye genç bir oyuncuyu oyuna soktun. Ne alaka diyorum. Atıyorum..

Maç 3-0 Trabzonspor’un lehine olsa idi derdik ki, ‘Ünal hoca doğru tercih yaptı ve genç oyuncu kazanmaya çalışıyor.’ Ama orta da tam aksine böyle bir durum yok iken, Fıratcan Üzüm’ü oyuna sokmak ne demektir

Ünal hoca, Fıratcan Üzüm’ü kazanayım derken, kaybetti farkında değil.. Hayret yani.

Fıratcan Üzüm değil de orta sahaya Doğan Erdoğan’ın alınması gerekiyordu. Trabzonspor, Gençlerbirliği maçında puan kaybetmişse bunun tek suçlusu var o da Ünal Karaman’dır kimse kusura bakmasın. NOKTA

GETAFE MAÇINA KONSANTRE OLUN…

ResimAbdülkadir Ömür, Ekuban, Yusuf Sarı ve son olarak sakatlık kervanına savunma oyuncusu İvanildo Fernandes’in de eklenmesinin dışında Trabzonspor’un Gençlerbirliği’ne kendi evinde iki puan bırakması da camia da moralleri bozmuştu.

Ancak Trabzonsporlular yıllar sonra yeniden Avrupa Ligi’nde mücadele edecek olmanın da ayrı bir heyecanını yaşıyor.

Perşembe günü İspanya’nın Getafe takımıyla ilk maçına çıkacak olan fırtına, bu dev lige güzel bir başlangıç yapmak zorundadır.

Eksikleri var evet, sakatları var evet ama yerlerine oynayacak olanlara fırsat doğacak ve iki kişilik oynamaları gerektiğinin herhalde farkında olacaklardır diye düşünüyorum. 

Avrupa ligine güzel bir başlangıç yapmanın yolu da galibiyetten geçmektedir. Bu bilinçle Trabzonspor savaşarak maçı kazanmak zorundadır.

Bir de Trabzonspor artık Gençlerbirliği maçını unutup acilen Getafe maçına konsantre olmalı…

Bizden uyarması…..