FIRAT AYDINUS’UN DÜDÜĞÜNÜ ASTIRIN…

Hatırlayın, Fenerbahçe mağlup olduğu Alanya maçında kural hatası vardır diyerek ortalığı ayağa kaldırmış hatta az kaldı maçı yeniden oynatma noktasına bile getirtmişti.  Peki, maç iptal mi oldu hayır ama sonraki maçlar için büyük ihtimal eyyamcılık sözü alınmıştır!

aydınus trabzonspor ile ilgili görsel sonucuTrabzonspor’da ortalığı ayağa kaldırmalıdır. Göztepe maçından bahsediyorum. Sörloth’a yapılan net penaltıyı Fırat Aydınus görmezlikten geldi ve net olarak hakem hatası yaptı. Diyeceğim şudur, Trabzonspor kulübü de Fırat hocanın düdüğünü astıracak hamleler yapmalıdır. Bunu yapabilirseler büyük iş görürler, yapamazsalar da sonraki maçlar için eyyamcılık sözü alsınlar! Trabzonspor’un daha önceki yönetimleri hakemlere düdük astırmışlardır, Ağaoğlu yönetiminden de beklenti bu yöndedir. Nokta

Aynı maçta Göztepeli Jerome’ye verilmeyen bir de kırmızı kart pozisyonu vardı. Aynı oyuncu saniyeler içerisinde iki kez faul yaptı, biri kaptan Sosa’ya, diğeri de Nwakaeme’ye… Sosa’ya yapılan hareket ayak bileğine olduğu için kesin kırmızı kartlıktı ama devam dediler. 5 saniye sonra Nwakaeme’ye yapılan faule sarı kart verildiğine göre, bir önceki pozisyonda Sosa’ya yapılana en azından sarı gösterip, Göztepeli oyuncunun çift sarıdan atılması gerekirdi. Alın size başka bir bariz hakem hatası daha…

STURRİDGE TRANSFERİ BAŞTAN YANLIŞTI!..

sturridge trabzon'a geldi ile ilgili görsel sonucuSturridge’nin transferinin taa baştan yanlış olduğunu defalarca yazmıştım ama kimselere derdimi anlatamamıştım. Bu adam sakat geldi demiştim, bu adamın ismi İngiltere’de bahis olayına karışmış demiştim ama yine kimseye derdimi anlatamamıştım. Hatta bunları yazdığımda linç edilmiştim. 

Şimdi gelinen noktaya bakıyorum da, insanların bana haklıymışsın dediğine şahit oluyorum. Şunu iyi ayırt edelim. Evet, Sturridge gerçekten çok iyi bir oyuncu ama oynadığında iyi. Oynamadığında Trabzonspor’un işine yaramıyor değil mi? Hatta düzeni bozuyor da diyebiliriz. Nasıl mı? Ünal Karaman Sturridge’den tabi ki yararlanmak ister ama /sakatım ya da ruh yapım bozuk, ben bu hafta oynamayım’ dediği zaman işte takımın dengesi tam da bu noktada bozuluyor.

Eğer, bu durum böyle devam edecekse, derim ki ben Sturridge devre arasında gönderilsin. Yok eğer Sturridge de Trabzon’da kalmak istiyorsa önce mutlu olmasını öğrenecek, aldığı paranın hakkını vermek gerekir diyerek işine dört elle sarılacak. Bunları yaparsa Trabzonspor ona kucak açar, yapmazsa biletinin eline verilmesi şarttır. Aynı şeyleri Mikel içinde söyleyebiliriz. 

UĞURCAN ÇAKIR’DA SATILABİLİR…

uğurcan çakır ile ilgili görsel sonucuYusuf Yazıcı Lille kulübüne gittikten sonra, sıra sanki Uğurcan Çakır’a geldi havası var. Sürekli Uğurcan hakkında transfer haberleri çıkıyor ki, hakkıdır da ama şuan için bu bilinçli yapılıyor ise Uğurcan’a zarar verebilir. Kafası karışır ve konsantrasyonu bozulabilir. Her şeyin bir zaman vardır diyorum ben.

Peki, Uğurcan Çakır satılmalı mıdır? Yusuf Yazıcı satıldıktan sonra bu yönetim tarafından herkes gidebilir ortamı zaten yaratılmıştır. Burada doğru olan şu olur, Uğurcan Çakır’ı Yusuf’un satıldığı rakamdan daha üst seviyelere çıkartıp gönderilmesi düşünülebilir.  Liverpoll ve Real Madrid’in Uğurcan’ı istediğini biliyoruz. 

Uğurcan bu kulüplerle verilirse sözümüz olmaz. Çünkü Uğurcan’ın oynayacağı yerler zaten buralar. Uğurcan satılırsa peki kim yerini doldurur sorunuzda olabilir. Derim ki size, Erce Kardeşler var. Arda var..  Erce, Uğurcan’ın gölgesinde kaldı hatta Arda’da öyle. Yani Uğurcan giderse bir gün Trabzonspor kalesi yine sağlam ellerde olacaktır.

ALANYA MAÇI ÇOK KRİTİK…

ResimTrabzonspor’un sakat futbolcusu çok olduğu için Ünal Karaman elindeki malzemeden adeta sinekten yağ çıkartmaya çalışıyor. Bunun karşılığında kazandığı maçlar oluyor, kazanamadığı maçlarda oluyor. Örnek Göztepe maçı çok kötü bir 11’le maça çıktı ve kaybetti. 

Hatırlayın, Başakşehir maçı 2-2 bitti, Diyorum ki, neden bozdun bu kadroyu hocam.. Göztepe’ye karşı da aynı kadroyu çıkartsaydın zaten kazanırdın. Ünal hoca işte bu konularda git-geller yaşıyor ve ortaya böyle kötü sonuçlar çıkıyor. Şimdi gelelim asıl konuya. Eğer Ünal hoca aynı hataları yapmaya devam ederse, Alanyaspor maçı da tehlikededir. Bir de üstüne özgüven kaybı yaşanırsa işte o zaman Trabzonspor takımında aşağıya doğru iniş başlar ki bu durum herkesi rahatsız eder. En başta da Ünal Karaman’ı…

Unutulmamalı ki, Alanya maçı öncesi, Trabzonspor’un Avrupa Ligi’nde oynayacağı Krosnador maçı da var. Kadro kısıtlı olduğu için takım ekstra yorgun olarak Alanya karşısına çıkacak. Demem şudur ki, eğer kötü sonuçlar üst üste gelirse (temennimiz asla bu yönde değildir) her açıdan Trabzonspor dağılabilir, aman dikkat diyoruz…

EKUBAN’IN GOLLERİNİ ÖZLEDİK

ekuban gol ile ilgili görsel sonucuBir futbolsever olarak sakatlığı devam eden Ekuban’ın dönüşünü dört gözle bekleyenlerden biri olduğumu itiraf etmeliyim. Attığı golleri şöyle bir gözden geçiriyorum da, her biri harikaydı diyorum. Ekuban dön artık diyoruz. Takımın sana ihtiyacı var. Sörloth’un da sana ihtiyacı var.  

Ekuban’ın da futbolu çok özlediğini biliyorum. Etrafına bu konuda dediği tek bir şey var o da ‘Taraftarlarımızı özledim, gollerimi atmayı özledim, futbol oynamayı özledim’ oluyor. Bu da demek oluyor ki Ekuban Trabzon şehri ile çoktan özdeşleşti. Ekuban normale döndüğünde büyük patlama yapacağına inanıyorum ve sıkışan Trabzonspor kadrosuna da ilaç olacağını biliyorum.

Sörloth ile Ekuban çok iyi bir ikili olmuşlardı, birlikte oynadıkları dönem. Araya giren o talihsiz sakatlık Trabzonspor’un da dengesini bozmuştu. Neyse ki artık Ekuban geri dönecek noktaya geliyor, kısa bir süre sonra aynı ikili ligimizde gollerini sıralayacaktır. Bundan da adım gibi eminim.