Dün Trabzonspor U19 maçını izlerken Gaziantep takımı formda bir takım. Bizde ise neredeyse takımın yarısı sakat, yenebilecek miyiz sorularının altındaki sırlı kelime lider olup sonra da o sene bu sene mi der gibiydiler. Kuşun aklı yemde derler ya işte onun gibi bir şey niyetleri. Açık açık söylemeye cesaretleri yok ama takımlarının o sene bu sene diyeceklerinden emin gibiler. Neden mi biliyorum? Ben o filmleri göreli epey oldu. O sıralardan geçeli de. Sanırım 8 yıl sonra hiç de yabancı olmadığı liderlik koltuğuna oturdu dün akşam Trabzonspor.

Şimdi sırada şampiyonluk yıllarında bir gazetecinin, bir Trabzonspor taraftarına ‘Şampiyonluk nasıl bir şey’ sorduğunda taraftar, ‘Hamsi yemek gibi bir şey’ der. İşte taraftarlar bu yıl hamsi yemek istiyorlar. Ne de olsa hamsi mevsimi, neden olmasın. Ancak deyip bir derin nefes almak gerekiyor bence. Neden mi zaman çok çok erken. Bu köprünün altından daha nice sular akacak. Temkinli, tedbiri olmak lazım.

Takıma teknik kadroya güven tazeleyip dönelim dün akşamki oyuna. 

Öncelikle golle sahalara dönen Sarı Yusuf’a geçmiş olsun dileklerimi iletir, darısı diğer sakat kardeşlerimin başına deyip acil şifalar dilerim onlara da.

Trabzonspor takımı bildiğiniz gibi. Klasik oyunundan ilk 20 dakikada önüne ne geldiyse silip süpürdü. Bu iş tamamdır dercesine bir ara durağanlaşınca yanıldıklarını erken anladılar.

Bu durağanlaşma sırasında defans her zamanki gibi adam mı alan mı savunması derken bir dizi gollük pozisyonlar verdiler. 

Neyse ki kalede her zamanki gibi panter Uğurcan vardı. 

Dün akşamki goller birbirinden güzel. Galibiyet hepsinden daha güzeldi. Takımın yabancısı, yerlisi, yerlinin yerlisi ile bir başka değil. Bambaşka idiler. Bir yumak gibi. Et tırnak gibi idiler. 

Partnerli Sörloth, bilmem kaçıncı yılını yaşayan Sosa’yı, Uğurcan’ı, Abdülkadir’i, Sturridge’yi anlatmak zor. Ayırt etmek onlardan da zor. İzleyemeyenler çok şey kaybettiler. 

Son söz, bu uğraşlar koşuşturmalar Avrupa içinse ki öyledir. Hadi perşembe bir daha deyip liderlik kalıcı olması temennisi ile yolunuz açık olsun.

Mustafa Kemal Atatürk tişörtleri bir başka güzeldi. Dahası mükemmeldi. Emeğinize, düşüncenize sağlık.