Çebi, “Bize denildi ki makineler kasım ayında gelecek, kokuyu yüzde 80-90 oranında azaltacaklar. Şimdi sabırla bekliyoruz. Ama sorun sadece koku değil. Bu köy 2017’den beri Trabzon’un ve Rize’nin çöpünü çekiyor. Vatandaş penceresini açamıyor, psikolojisi bozuldu. Bu kadar cefayı çekerken kimse köyün yollarına, suyuna, altyapısına el atmıyor. Araklı Belediyesi’nden Allah razı olsun, elinden geleni yapıyor ama o da bir yere kadar. Diğer belediyeler niye sahip çıkmıyor?” sözleriyle tepkisini dile getirdi.
Muhtar, köyün yıllardır görmezden gelindiğini ve en azından “gönül alma” babında destek beklediklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Her il ve ilçe belediyesi bir kamyon asfalt gönderse, bir kamyon beton dökülse, bu köyün asfaltsız, betonsuz yolu kalmaz. Ama kimse elini taşın altına koymuyor. Trabzon ve Rize’de çöpler üç gün toplanmasa halk isyan eder. Biz isyan ediyoruz, kimse duymuyor. Bu köydeki insanlar da insan. Eğer bu köye çöp getirmeyi mecbur kıldıysanız, diğer sorunlarını da çözmek zorundasınız.”
Çebi, su sıkıntısı, yolların bozukluğu ve altyapı sorunlarının acilen giderilmesi gerektiğini, Trabzon ve Rize’deki il ve ilçe belediyelerinin birlikte hareket ederek köyün yükünü hafifletmesi gerektiğini söyledi. “Cefasını çektiriyorsunuz, sefasını da yaşatın. İnsanların gönlünü almak bu kadar mı zor?” diyerek çağrısını yineledi.





