Tamamlayıcı sağlık sigortası, sigorta şirketlerinin anlaşmalı olduğu sağlık kurumları üzerinden sağlık giderlerini, ek bir ücret ödemeden karşılamasını sağlıyor. Yatarak ve ayakta tedavilerde, muayenelerde yüzlerce özel sağlık kurumundan hizmet almayı sağlayan tamamlayıcı sağlık sigortası, geniş kapsamı ile ön plana çıkan bir sigorta güvencesi. Ethica Sigorta Yönetim Kurulu Üyesi Işıl Akyol, tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmayı düşünenler için başvuru sürecinde bilinmesi gerekenleri paylaştı.

Hangi avantajları sunuyor?

Ethica Sigorta Yönetim Kurulu Üyesi Akyol şunları söyledi:

Ansızın doğabilen sağlık problemleri, hem maddi hem de manevi anlamda yıpratıcı olabiliyor. Bu noktada sağlık sigortası oldukça önemli. Yatarak tedavi, ayakta tedavi ve doğum gibi teminatları barındırabilen tamamlayıcı sağlık sigortası, özel sigortanın konforunu, daha uygun bir fiyatla elde etmek isteyenlere hitap ediyor. Her şeyden önce, tamamlayıcı sağlık sigortası, hayat içinde her an karşılaşılabilecek sağlık sorunlarına karşı önemli bir güvence. Teminat kapsamı değişebilen tamamlayıcı sağlık sigortasında, kaza sonucunda doğabilecek hastalıklarda, ameliyatlarda yatarak tedavinin yanı sıra, kemoterapi ya da radyoterapi, diyaliz gibi tedaviler bir limit olmadan karşılanıyor. Kısacası tamamlayıcı sağlık sigortası, sağlık sorunlarında maddi yükümlülüklere karşı koruyucu bir kalkan denebilir.

Tamamlayıcı sağlık sigortası seçiminde nelere dikkat edilir?

Tamamlayıcı sağlık sigortasında, en önemli konu poliçenin kapsamı. Yatarak tedavi, ayakta tedavi, doğum gibi imkanların yer alması sigorta sürecinde önemli. Bununla birlikte, ikinci en önemli konu anlaşmalı sağlık kuruluşları ağının geniş olması. Yaşadığınız ilçede ya da ilde, ön plana çıkan özel sağlık kurumlarının, tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında olup olmadığını öğrenmelisiniz. Buna ek olarak, sağlık sigortası seçeneklerinde ömür boyu yenileme de çok önemli bir konu. Tamamlayıcı sağlık sigortasında, yıllık yenileme ve sonrasındaki süresiz yenileme koşulları iyi araştırılmalı.

Poliçe özellikleri nelerdir?

Kapsama, anlaşmalı kurum ağına ve poliçe türüne göre değişebilen tamamlayıcı sağlık sigortası, özel sağlık sigortası almak isteyen ancak daha düşük bir bütçeye sahip kişiler için ideal bir poliçe. Yatarak ve ayakta tedavinin yanı sıra ambulans, evde bakım teminatları söz konusu olabilir. Eş ve çocuklar, tamamlayıcı sağlık sigortasına indirimle dahil edilebilir. Check-up, diş bakım giderleri, diyetisyen gibi normal şartlar altında tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında yer almayan konular, sigorta şirketi ile yapılabilecek anlaşmanın ardından, teminata dahil edilebilir. Doğum, tamamlayıcı sağlık sigortasında merak edilen konular içinde yer alıyor. Doğum teminatı da, poliçeye eklenebiliyor.

Tamamlayıcı sağlık sigortası fiyatları

Tamamlayıcı sağlık sigortasında, diğer sigorta türlerinde olduğu gibi indirim ya da sürprim durumu söz konusu olabilir. Tamamlayıcı sağlık sigortası fiyatları, 2022 yılında çok araştırılan bir konu ve fiyatı belirleyen en önemli faktör, sigortanın kapsamı. Tamamlayıcı sağlık sigortası teklifi alındığında, indirim ve sürprim kademeleri hakkında da bilgi alınabilir. Aile indirimi ile diğer üyelerin de dahil olabileceği tamamlayıcı sağlık sigortasını, tamamlayıcı sağlık sigortası sorgulama ekranı üzerinden öğrenmek mümkün. Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında yer alan güvenceler, anlaşmalı sağlık kurumları ağının genişliği, fiyatı etkilemektedir. Bununla birlikte, herkesin farklı bir tıbbi hikayesi, sağlık geçmişi mevcut. Bu da, sigorta poliçesinin fiyatını değiştirebilir.