Durum 2020 yılı içinde aynı olması beklenmektedir. 2020 yılı içerisinde önceki yıllara göre daha fazla kullanılması beklenen bazı uygulamalar bulunmaktadır. Bu uygulamaların neler olduğunu sizler için araştırdık.

Yemeksepeti; 2019 yılı boyunca en çok kullanılan uygulamaların başında yer almaktadır. Uygulama ile anlaşma sağlayan firmaların sayısının artması ile birlikte kullanımının 2020 yılında daha fazla olması beklenmektedir. Site birçok yeni anlaşma ile kullanıcılarına çok daha cazip fırsatlar sunmaya başlayacak. Site piyasa içerisinde büyük bir boşluk olan istenilen mekandan anında yemek siparişi verme konusunda büyük bir adım atmış ve 2019 yılı içerisinde en fazla kullanılan siteler arasında yerini almıştı. Yeni uygulamaları ve kampanyaları ile 2020 yılında da zirvedeki yerini kimseye kaptırmayacak gibi görünüyor.

Uygulamanın Faydaları

  1. Birçok marka site içerisinde bulunması sebebiyle tek site üzerinden birçok farklı markadan sipariş verilebilmektir.

  2. Sitenin birçok kampanyası bulunmaktadır. Bu kampanyalar vasıtası ile piyasada ki satış fiyatının çok altında sipariş oluşturulması mümkündür.

  3. Canlı destek hattı üzerinden siparişin durumunun takip edilmesi mümkündür.

  4. Kredi kartı veya kapıda ödeme gibi ödeme yöntemleri bulunmaktadır.

  5. Alınan hizmetler ile alakalı kullanıcı yorumları bulunmaktadır. Bu yorumların takip edilmesi ile birlikte firmanın hizmet kalitesinin tespit edilmesi mümkündür. 

Site her geçen gün firma sayısını artırarak daha büyük bir pozisyon almaktadır. 2019 yılı içerisinde sektöre yön veren bir site pozisyonunda olan Yemeksepeti 2020 yılı içerisinde de son derece trend olacak bir site olarak şimdiden öngörülüyor. 

Bi Servis; 2019 yılı içerisinde birçok servis ihtiyacı olan vatandaşın sorunun oldukça kısa bir süre içerisinde çözmesine yardımcı olan Bi servis 2020 yılı içerisinde trend olacak hizmet siteleri arasında gösteriliyor. Günlük hayat içerisinde oldukça sık bir şekilde servis ihtiyacı bulunduğu bilinmektedir. Bu ihtiyacın çözülmesi kadar ilgili firmanın bulunup hizmet talep edilmesi sürecinin de uzun sürdüğü bilinmektedir. 

Oldukça acil bir statüsü bulunan servis ihtiyacının bireysel olarak firmalardan talep edilmesi bazen uzun sürebilmektedir. Üstelik bu hizmet ile ilgili çok yüksek ödemelerinde yapıldığı durumlar olmaktadır. Bu sıkıntıların tamamı Bi servis uygulaması ile çözülmüş bulunmaktadır. Artık servis talebi dakikalar içerisinde uygulama vasıtası ile hal edilebilmektedir. Hizmetin büyük bir ihtiyacı karşılıyor olmasından dolayı 2020 yılı içerisinde en fazla kullanılması beklenen sitelerin başında Bi servis gelmektedir.

Uygulamanın Faydaları

  1. Servis talebi dakikalar çerisinde karşılanmaktadır.

  2. Ödenecek ücret daha makul düzeylerde olmaktadır.

  3. Firmalar ile ilgili yorumların takip edilmesi ile alınan hizmetin kalitesi tespit edilebilmektedir.

  4. Yaşanacak bir aksilik durumunda site yetkilileri ile iletişime geçilmesi mümkündür.

Glovo; 2019 yılı içerisinde tanıştığımız uygulamalardan birisi de Glovo uygulamasıdır. Uygulama vasıtası ile market alış verişleri daha kolay bir şekilde yapılmaktadır. Uygulamanın kullanılması ile birlikte markete alış verişleri ayağımıza kadar gelmektedir. 2019 yılı içerisinde severek kullanılan uygulamanın 2020 yılında daha fazla kullanılacağı tahmin edilmektedir.

Uygulamanın Faydaları

  1. Market alış verişleri için dışarıya çıkmaya gerek kalmamaktadır.

  2. Kredi kartı ve kapıda ödeme imkanı bulunmaktadır.

  3. Ürünler ile ilgili bir problem olması durumunda site ile iletişime geçilerek iadesi sağlanmaktadır.

  4. Fiyat olarak daha cazip olabilmektedir.

Bu 3 uygulamanın 2020 yılına damga vurması beklenmektedir. Hayatı kolaylaştıran siteler ve uygulamalar olması münasebeti ile kullanıcılar tarafından beğenilmektedir.