2020 yılında dünyanın en popüler oyun platformu olan Steam, yeniden çok sayıda oyunu meraklıları ile buluşturdu. Oynadıkları oyunu yine Steam üzerinden puanlayabilen ve inceleme yazabilen oyuncuların  verdikleri puanlarla 2020 yılının en iyi Steam oyunları belirlendi. Düşük bütçeli Indie (bağımsız) oyunlar da milyonlarca dolarlık bütçeleriyle büyük prodüksiyonlu, oyuncuların merakla beklediği oyunlar da bu listede yerlerini aldı.

Tekno Gaste tarafından hazırlanan içeriğe göre Bütün yıl dört gözle beklenen oyunların da yayınlanması ile Steam, her yıl olduğu gibi bu yıl da en iyi 150 oyunu oyuncuların oylarıyla belirledi. Bu listenin ilk sıralarını şaşırtıcı bir şekilde Indie oyunlar kapmış durumda. Zira listenin zirvesinde bu yıl adından çokça söz ettiren Indie oyun Hades yer alıyor. Listenin diğer dört oyunu da yine bağımsız oyunlardan oluşmakta. Lider Hades’den sonraki dört oyun sırasıyla Factorio, Phasmophobia ve Helltaker. Bu oyunların ardından efsane seri Half-Life’ın yeni oyunu olan Half Life Alyx lisenin beşinci sırasına yerleşiyor.

Bu Yıl Steam’de En Çok İnceleme Puanı Alan 15 Oyun

Sizlerle aşağıda paylaştığımız listede bu yıl Steam’de en yüksek inceleme puanlarını toplayıp en çok olumlu incelemeyi alan oyunlar yer alıyor. Listedeki ilk 15 oyunun sıralaması şöyle;

  1. Hades
  2. Factorio
  3. Phasmophobia
  4. Helltaker
  5. Half-Life: Alyx
  6. The Henry Stickmin Collection
  7. Risk of Rain 2
  8. Deep Rock Galactic
  9. Persona 4 Golden
  10. Satisfactory
  11. Townscaper
  12. Ultrakill
  13. Senren Banka
  14. There is No Game: Wrong Dimension
  15. Ori and the Will of the Wisps

Steam’ın 2020’nin En Çok İnceleme Alan 15 Oyunu

Bu listede ise oyuncuların uğruna en çok inceleme yazdığı 15 oyunu bulacaksınız. Listede daha çok bu yıl gerek çıkmadan önce gerekse çıktıktan sonra kendinden bolca söz ettiren popüler oyunlar mevcuttur. Bu listenin başında elbette ki bu yılın en beklenen oyunu CyberPunk 2077 bulunuyor. Yine bu listede hayranları tarafından uzun yıllar beklenen Türk oyunu Mount and Blade II: Bannerlord da kendine 4. sırada yer buldu. İşte yılın en çok incelenen 15 oyunu:

  1. Cyberpunk 2077
  2. Fall Guys Ultimate Knockout
  3. Phasmophobia
  4. Mount and Blade II: Bannerlord
  5. Risk of Rain 2
  6. Hades
  7. Factorio
  8. Apex Legends
  9. Doom Eternal
  10. Helltaker
  11. Sea of Thieves
  12. Grand Theft Auto IV: The Complete Edition
  13. Squad
  14. Deep Rock Galactic
  15. Borderlands 3