Bugün sizlere bilgisayarınızda hazırladığınız videoları en profesyonel ve rahat şekilde düzenleyebileceğiniz yazılımları listeleyeceğiz. Bu yazılımların geneli profesyonel olarak video düzenlemesi yapmak isteyen kullanıcılar için daha uygun yazılımlardır.

Günümüzde birçok videolar hazırlayıp yükleyebileceğiniz platformlar bulunmakta. Bu platformların bazıları popüler web siteleri iken birçoğu da son yıllarda popülaritesini arttıran mobil uygulamalardır. İşte en iyi video düzenleme araçları;

  1. InVideo.io

Günümüzde birçok kullanıcı çeşitli videolar hazırlayarak bunları düzenliyorlar. Ancak bu kullanıcıların geneli kolay arayüzlü video düzenleme programı kullanmayı daha çok tercih ediyor. Bu noktada da karşımıza ilk sırada InVideo.io çıkıyor. Hazırladığınız videoları düzenleyebilmenin yanı sıra içerisinde barındırdığı birçok hazır video şablonu ile yeni projelerde hazırlamanıza olanak tanıyor.

Kolay ve sadece arayüzü ile kullanıcılara oldukça başarılı tecrübeler yaşatabilen InVideo.io, hazırladığınız projelerde kullanabilmeniz için 10 milyondan fazla görseli, videoyu ve sesleri kullanıma sunmaktadır.

  1. KineMaster

Eğer mobil cihazınızda video düzenlemenin ücretli olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. KineMaster, Android ve iOS cihazlar için oldukça başarılı ve ücretsiz bir yazılımdır.

KineMaster, akıllı ve kullanımı kolay bir arayüze sahiptir. Özellikler, birden çok katmanı düzenleme, el yazısı ve metin açıklamaları ekleme, dört adede kadar ses parçasıyla deneme yapma ve eklenen çerçeveler üzerinde hassas düzenlemeler yapmanıza olanak tanır.

Eğer projelerinizde herhangi bir filigran olmasını istemiyorsanız bunun için aylık 4,99 ABD doları ödemeniz gerekiyor.

  1. DaVinci Resolve

DaVinci Resolve, profesyonel 8K düzenleme, renk düzeltme, görsel efektler ve ses post prodüksiyonunu tek bir alanda birleştiren ücretsiz bir video düzenleme aracıdır. Büyük bütçeli film ve TV yapımlarında düzenli olarak kullanılır ve özellikle güçlü renk düzeltme ve ses özelliklerine sahiptir.

Cilt tonlarını, göz ve dudak rengini ayarlayabilmeniz için yüz tanıma ve izleme özelliğine de sahiptir. En can alıcı noktası ise tüm bu muhteşem özelliklerin ücretsiz olarak sunuluyor olması. Eğer Windows veya Mac için ücretsiz video düzenleme aracı arıyorsanız DaVinci Resolve tam size göre.

  1. Lightworks

Lightworks , büyük Hollywood yapımlarında kullanılan bir başka profesyonel video düzenleme yazılımıdır. Ve yine de şaşırtıcı bir şekilde, ücretsiz sürümde neredeyse tüm özelliklere sahip oluyorsunuz. Ana kısıtlama, web uyumlu bir dosyayı yalnızca 720p'de dışa aktarabilmenizdir. Bununla birlikte, birkaç projeyi oldukça ucuza farklı bir formata aktarmak istiyorsanız, nispeten küçük bir ücret karşılığında bir aylık lisans satın alabilirsiniz.

Genel olarak, Lightworks'ün profesyonel özellikler için en iyi ücretsiz video düzenleme yazılımı olduğunu söyleyebiliriz. Video yakalama ve gelişmiş düzenleme işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirir ve zaman çizelgesi, ses ve video kliplerinizi nasıl kırpacağınız ve karıştıracağınız konusunda size yüksek derecede kontrol sağlar.

  1. VSDC

Bir sunum yapıyorsanız ve buna metin, çizgi, çizelge ve diğer özel efektler eklemek istiyorsanız (ve Windows kullanıyorsanız), VSDC sizin için ücretsiz video düzenleme yazılımıdır. Instagram tarzı filtreler, renk düzeltme ve bulanıklaştırma dahil birçok özel efekt ve ayrıca bir videonun bir kısmına efekt uygulamak için bir maske aracı (örneğin yüzleri gizlemek için) içerir. Ayrıca, GoPro'lar veya drone'larla çekilen görüntülerdeki kamera sarsıntısını gidermeye yardımcı olacak bir video sabitleyici ve sunumlara grafikler eklemek için güçlü bir grafik aracı da bulunmaktadır.

Ücretsiz sürüm, AVI ve MPG dahil olmak üzere çeşitli biçimlerde dışa aktarabilir. Biçimlerden emin değilseniz, çıktıyı oynatma için belirli cihazlarda iyi çalışacak şekilde uyarlayabilirsiniz. Çoğu video formatını destekler, bu nedenle kliplerinizi içe aktarırken herhangi bir sorun yaşamazsınız. Ayrıca hareket izleme, maskeleme ve donanım hızlandırma gibi özellikleri içeren ücretli bir profesyonel sürümü de vardır.