A Spor 2014 senesinden beri yayın hayatında olan bir spor kanalıdır. Kendisi aynı zamanda ilk defa HD yayın yapan spor kanalı olarak da spor kanalları arasında bir yenilik yapmıştır. İlgi çeken en iyi programlarından biri spor gazeteleri başlıkları programıdır.

Uydu Yayını ve Kablolu Yayından Nasıl İzlenir?

A Spor'u izlemek temelde aslında çok da basit bir iştir. A Spor Karasal Yayın üzerinden izlenebilmektedir. Uydu yayını olarak da TÜRKSAT 4/A uydusunda hizmet vermektedir. Alınan Digitürk, D-Smart ve Türksat Kanal Güncelleme Sistemi ile de kanal otomatik yüklü olarak sistemde bulunmaktadır. Türksat sistemlerinde hem HD hem SD görüntü ile izlemek mümkündür. Bunlara ek olarak yine sık sık hayatımız da olan KabloTV ve Analog KabloTV aldığımız takdirde de sisteme yüklü olarak A Spor'u izleme şansına sahip olabiliriz.

A Spor İnternet ve Telefondan İzlenebilir Mi?

A Spor ayrıca son zamanlarda trend haline gelen telefondan ve bilgisayardan izleme gibi alternatiflere de sahiptir. Turkcell TV+, Tivibu ve Vodafone TV üzerinden de yayın hayatına devam eden kanal kendi internet sitesi olan www.aspor.com.tr adresindeki canlı sekmesinden hem radyo hem televizyon yayını izlenebilir.

A Spor Kaçıncı Kanalda?

A Spor TÜRKSAT 4/A'da 12054 H 27500 5/6'dan izlenebilir. Digitürk 88. kanal, D-Smart 80. kanal, Türksat Kanal Güncelleme Sisteminde 73. (HD) ve 535. (SD) kanallarından izlenebilmektedir. Kablo TV'den bağlanırsak eğer 224. kanal (HD) ve 912. kanal (SD) yayınlarına erişebilir Analog Kablo TV'de ise S 16'dan yayını rahatlıkla izleyebiliriz.

İnternet menşeili yayın olan Turkcell TV+ 72. kanal, Tivibu 81. kanal, Vodafone TV'de ise 71. kanaldan yayını HD ve SD kalitelerde izleyebiliriz.

A Spor Hangi Ülkelerden İzlenebilir?

A Spor birçok ülkeden rahatlıkla izlenebilir. Türkiye, Kuzey Kıbrıs, Azerbaycan, Kıbrıs Cumhuriyeti, Amerika Birleşik Devletlerinde izlenebilir. Ayrıca Avrupa Birliği'ne üye 27 ülkede de yayın hayatına devam etmektedir. Bu ülkelerden herhangi birinde iseniz izleyebilirsiniz ama bu ülkelerde değilseniz elbette alternatif izleme fırsatlarına sahipsiniz. Daha önce belirttiğimiz 2014'ten beri yayın hayatı devam eden kanalın resmi sitesinden 7/24 ve istediğiniz ülkeden yayınları diğer ülkelerle eş zamanlı olarak izleyebilirsiniz.

A Spor Hangi Ligi Verecek

A Spor 18 Eylül 2014 yılında yayın hayatına başlamıştır. A Spor Turkuaz Medya Grubu'nun sahip olduğu bir spor kanalıdır. Yayın hayatına başladığı tarihten itibaren çeşitli içerikleri ön plana çıkarmıştır. Kuruluşu ile beraber Türkiye'nin şifresiz yayın yapan beşinci spor kanalı olmuştur. Ayrıca buna ek olarak Türkiye'nin yayıncılık tarihindeki ilk şifresiz HD yayın yapan kanal ünvanını almıştır.

A Spor Hangi Ligleri Verecek?

A Spor kuruluşunun hemen ardından atak yaparak lig maçlarını yayınlamaya başlamıştır. Türkiye Kupası için girdiği ihale sonucunda 2014-2015 sezonundan itibaren yayın haklarını satın almıştır. O tarihten itibaren her yıl Türkiye Kupası A Spor ekranlarında yayınlanmaya başlamıştır. Bununla birlikte Türkiye Süper Kupa'nın da adresi A Spor olmuştur. Yaptığı atak bununla sınırlı olmamıştır. Süper Lig maçları için yayıncı kuruluş ile yaptığı anlaşma neticesinde maç özetlerini yayınlama hakkını almıştır. Maç özetlerini maçlardan hemen sonra A Spor'da yorumlarla beraber yayınlamaktadır. Türkiye Kupası, Süper Kupa ve Süper Lig özetlerine ek olarak başka anlaşmalarda yapmıştır.

Sezon öncesi bazı hazırlık maçları da yayınlamaya ve 2. Lig'den bazı maçlarının yayını da yapmaya başlamıştır. A Spor bir başka güzel anlaşmayı da gerçekleştirmiştir. Avrupa'nın en büyük 5 liginden biri olan Almanya Bundesliga ‘nın yayın haklarını alıp maçları şifresiz naklen yayınlanmaya başlamıştır. Bununla sınırlı kalmayan A Spor, daha farklı bir anlaşmayı da gerçekleştirmiştir. Dünya'nın en iyi ligi olarak gösterilen, efsane takımların yer aldığı İngiltere Premier Ligi'nden haftada bir karşılaşmayı naklen yayınlama hakkını yayıncı kuruluş ile yaptığı anlaşma neticesinde almıştır. Her hafta bir karşılaşmanın yayını A Spor ekranlarında seyirciler karşısına çıkmaktadır.

Yeni Sezonda Hangi Maç Yayınları Olacak?

A Spor yeni sezonda bu yaptığı anlaşmalar neticesinde birçoğunu yayınlayacaktır. Kurulduğu ilk günden itibaren yayınladığı Türkiye Kupası ile beraber aynı şekilde her yıl yayınladığı Süper Kupa'yı naklen ekrana getirecektir. Yine daha önceden yayınladığı Süper Lig özetlerini maçlarının hemen arkasından ekrana getirecektir. En önemli anlaşmalarından olan İngiltere Premier Lig'inde haftanın bir karşılaşması Cumartesi günleri canlı olarak şifresiz bir şekilde A spor ekranlarında yayınlanacaktır.