Alanlara izinsiz girişi tespit etmek amacıyla tasarlanan alarm sistemleri ev, okul, iş yeri gibi pek çok yerde kullanılır. Kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlanan bu sistemler güvenliği sağlar ve ilgili mekana ücretsiz keşif yapıldıktan sonra kurulur. Bu sayede sistemin uyumluluğu her zaman daha fazla olacaktır. Gaz kaçağı, acil sağlık, yangın ve hırsızlık alarm sistemlerinin kullanılma sebepleri arasında yer alır. Koruyucu ve caydırıcı etkiye sahip olan bu sistemler 7 gün 24 saat boyunca aktif durumdadır. Panik butonu, kamera kaydı, alarm izleme merkezleri gibi ilave özelliklerle sistemler daha kullanışlı hale getirilir.

Alanında profesyonel güvenlik şirketleri ile anlaşarak yaptırılacak olan alarm sistemleri kişilerin kendilerini güvende hissetmelerini sağlar. Basit bir çalışma sisteminin bulunması sayesinde dileyen herkes tarafından rahatça kullanılabilir. Kapı ve pencerelere takılan kontaklar ve hareket sensörü ile sistem sürekli aktif durumdadır. Dünya çapında üreticiler olması ile bu sensörler uzun ömürlü olacak şekilde çalışır. Yapılan sistemin kullanım ömrü genellikle fazladır.

Alarm Güvenlik Sistemleri Nasıl Çalışır?

Temelde alarm sistemleri benzer prensip ile çalışır. Her duruma özel olarak üretilen bu sistemler amacına uygun şekilde aktifleştirilir. Alarmların içerisinde farklı durumlara algılamaya yönelik mekanizma vardır. İlk olarak hırsızlık, yangın, gaz kaçağı gibi hallerin olup olmadığı kontrol edilir. Ardından sensörler tarafından sinyal gönderilir ve bunların alarma dönüşmesi sağlanır. Alarmın harekete geçmesi siren çalmak, alarm izleme merkezine sinyal göndermek ve ilgili sorunun giderilmesine yardımcı olmak gibi işlemlerle mümkün olur. Bu işlemlerin sorunsuz şekilde gerçekleşebilmesi için alarm sistemlerinin güvenilir adreslerden alınıp kurulması gerekir. Böylece alarmdan alınacak performans her zaman yüksek olacak, orada yaşayan kişiler güven içinde vakit geçirecektir.

Hırsız Alarm Sistemleri

Enerji kontrolü çözümü sunan hırsız alarm sistemleri son derece kolay bir kullanıma sahiptir. Verimlilik ve enerji tasarrufu sağlayan bu sistemler enerji tasarrufu sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Özellikle gün sonunda mağazada soğutma, aydınlatma vb. maliyetleri otomatik olarak kapatması, alan sahipleri için avantajlıdır. Sisteme bağlı ve kapatılması istenen tüm sistemlerin enerjisi ilgili mağaza kapandığında kendiliğinden kesilir. Marka bağımsız şekilde entegrasyon yapılabilmesi sistemin her türlü mağazaya rahatça uygulanabilmesini sağlar. Açık unutulan ve maddi zararlı arızalara engel olacak durumların hepsi sistem tarafından önlenir. Hırsız alarm sistemleri ve benzeri diğer güvenlik çözümleri konusunda uzman olan sensormatic kullanıcı memnuniyeti odaklı ve %100 güvenli hizmet sunumu ile beklentilerinizi karşılayacaktır.