Arama motorlarının web sitelerini daha rahat bir şekilde tarayabilmesi için, arama motorlarının kriterlerine uygun hale getirilmesine arama motoru optimizasyonu denmektedir. Belirlenen anahtar kelimeleri kullanarak web sitesinin optimize edilmesi işlemidir. İngilizcede ve Türkçede SEO olarak ifade edilmektedir. Farklı bir deyişle, web sitelerinin belirlenen kelimeler ile üst sıralara çıkarılma işlemidir. Bazı sitelerin arama motorlarında sitelerin en üst sıralarına çıkartılması için gereken tüm çalışmaları kapsamaktadır.

Arama Motoru Optimizasyonu Nedir?

İnternette gezindiğimiz milyonlarca sitenin içeriği SEO denilen kavrama aittir. Search Engine Optimization yani arama motoru optimizasyonu nedir diye sorulduğunda, web sitelerinin öne çıkması için yapılan çalışmalar olarak adlandırılabilir. Bu çalışmalar doğrultusunda, web siteleri belirlemiş oldukları kelimeler ve kelime öbekleri sayesinde üst sıralara çıkmaktadır. İnternet içerisinde bu duruma trafik almak denmektedir.

Her anahtar kelimenin aylık olarak aldığı bir trafik bulunmaktadır. Bahsedilen kavram işin sadece basit ve görünen kısmıdır. Öncelikle sitenin referans olmasını talep etmek gerekmektedir. Yani siteden ‘’backlink’’ almak isterseniz, sitenin kalite standartlarının mutlaka çok iyi düzeyde olması gerekmektedir. Kalitesiz olması durumundasıralamalarda gerileme yaşanabilir.

Arama Motoru Optimizasyonu Hizmeti

İnternet sitelerinin üst sıralara çıkması için birtakım çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmaların yanlış veya eksik yapılması halinde olumsuz etkiler oluşabilmektedir. Arama motoru optimizasyonu web sitesinin gerilemesine yol açabilir. Örneğin anahtar kelimelerin doğru seçilmesi gerekmektedir. Site ile alakalı olmalıdır ve site içerisinde o kelimeye ağırlık verilmelidir. Aynı şekilde doğru anahtar kelime üzerinden backlink yapılarak sitenin yükselişi hızlandırılabilir.

Anahtar kelimenin gerektiğinden fazla kullanılması durumunda ise içeriklerin spam gibi görünmesine neden olmaktadır. Hata yapılmaması gereken en önemli konu ise site başlığını doğru seçmektir. Site başlığının, siteye ait bir şekilde oluşturulması gerekmektedir. Aksi taktirde bu durum görünürlüğü engelleyebilir. Bir diğeri hata ise içeriğin güncel olmamasıdır. Güncel olduğu taktirde yükselmesi hızlanacaktır. Siz de https://mobitek.com/seo-arama-motoru-optimizasyonu/ internet sitesini ziyaret ederek, üst düzeyde bir hizmet alabilirsiniz!