Nbase sıvıları, bütün elektronik sigara mod cihazları ile uyumlu e-sigara likidi yapmak için gerekli bileşenleri bünyesinde barındırmaktadır. Nbase sıvılarının içinde belirli oranlarda nikotin, VG – PG ve saf su karışımı bulunmaktadır. 

Nbase kelimesindeki N harfi, nikotin teriminden gelmekte, base kelimesi ise VG ile PG içeriğini tabir etmektedir. Dolayısıyla nikotinli bir karışımdan oluşmaktadır. E-sigara mod cihazları ile kullanılması için elektronik sigara likidi yapımında ihtiyaç duyulan nbase karışımına ekstra olarak aroma ilave edilerek kaliteli ve lezzetli bir e-sigara likidi üretmek mümkün olabilmektedir. Bu karışıma eklenen e-sigara likidi aromaları, tamamen kişisel tercihlere ve damak zevkine göre seçilebilmektedir. 

NBase ile Elektronik Sigara Likiti Yapımı

Nbase karışımına aroma ekleme zorunluluğu bulunmamaktadır. Dolayısıyla deneyimli buhar severler ya da e-sigara kullanımına yeni başlayanlar tercihleri doğrultusunda dilerlerse aroma ilave etmeden sade nbase şeklinde de kullanabilmektedir. VG ve PG oranları da tıpkı nbase içeriğinde bulunan nikotin oranı gibi tercihlere göre değişiklik gösterebilmektedir. Nikotin bakımından geleneksel sigaradaki boğaz vurumunu deneyimlemek isteyen buhar severler, nbase içeriğinde nikotin oranını yüksek tutmayı tercih etmektedir. 

Öte yandan e-sigara kullanımına geçerek nikotin bağımlılığından kurtulmak isteyen buhar severler de düşük nikotin oranlarına sahip nbase karışımlarıyla e-sigara likidi elde edebilmektedir. Nikotin dışında nbase içeriğindeki VG – PG oranları da boğaz vurumunu temsil eden bileşenlerdir. Nitekim PG oranı arttıkça boğaz vurumu yani içim sertliği artmaktadır. Bununla birlikte VG oranı arttıkça da daha pürüzsüz ve rahat içim elde edilmektedir. Geleneksel sigarayı yeni bırakan kişilerin tatmin edici ve keyifli bir buhar deneyimi yaşamaları için e-sigara likidi tercihlerinde Hava çıkışı için arka tarafta iki adet havalandırma kanalı 70/30 – 75/25 – 80/20 oranlarında VG – PG dengesi kurmaları tavsiye edilmektedir. Nbase zaten hali hazırda bir likit şeklinde sade haliyle de üst düzey buhar yoğunluğu ve kaliteli içim performansı sunabilmektedir.