Eminim ki bu konuda birçok kişinin fikri var ancak bu hareketlilik sırasında neler olup bittiğini bilmeyenlerinde olduğunu biliyoruz.  

Bit, Bayt ve Boyut

8GB’lık bir müzik çalarınız varsa o zaman sızlanıyor olabilirsiniz. Ancak şöyle söyleyebiliriz ki bu 8GB’lık alanın nelerden oluştuğunu duyduğunuzda şaşıracaksınız. Bilgisayarlarla haşır neşir olan bir bilgisayar öğrencisi 1 gigabayt içerisinde 1024 KB,1 KB içerisinde 1024 bayt 1 baytta ise 8 bit olduğunu bilir. Şimdi yazıyı okuyan birisi bunun ne önemi var diyebilir. Hemen açıklayalım 1 USB içerisinde yer alan 1 bitlik dosya 8 farklı yüzeye sahip girişten meydana gelir. Buraya dikkat her bir yüzey Kuantum mekaniğine dayalıdır bu da demek oluyor ki müzik çalarınızda küçümsemiş olduğunuz 8GB’lık alan altında toplam da 549.755.813.888 özel giriş vardır. Bu açıdan bakıldığında bu muhteşem bir mühendislik bilimi demektir. 128 GB’tan 1 TB’a kadar tüm SSD modellerimizi inceleyebilirsiniz.

İnternetteki Tüm Bilgiler Bilgisayarda Tutulur

Şimdi konuyu daha açık hale getirmek için şöyle söyleyebiliriz. İnternetiniz varken açtığınız bir videoyu internetiniz yokken de belli bir sure boyunca izlemeye devam edersiniz. İşte bu bize gösteriyor ki aslında internette izlediğiniz bu görüntü bilgisayarınızda geçici olarak tutuluyor. 

Uzaktaki Dosyalara Ulaşım

Bunu da bir deneyle açıklayabiliriz. Longline SSD tıkladığınızda farklı bir bağlantıya yönlendirilmiş olacaksınız. Bu da demek oluyor ki siz tek bir tıklamayla kilometrelerce uzakta olan bir sunucuya bağlanıp istediğiniz verileri elde edebiliyorsunuz. Bu işlem ne kadar surede yapılıyor dersiniz? İnternet hızınıza bağlı olarak yaklaşık saniyenin 0,1’inde gerçekleşiyor. Olayı biraz daha ilginç hale getirelim bir insanın vücudunun herhangi bir yerinden gelen sinyal omuriliğinden beyne yaklaşık olarak saniyenin 0,15’inde gerçekleşiyor. Bu da 15 kat daha yavaş demek.  

Sayım Sıfırdan Başlar

Bilgisayar biliminde tüm sayımlar 1’den değil 0’dan başlar. Yani acaba neden 20. yüzyıl denildiği zaman 1900’lü yıllar ifade ediliyor? Çünkü tarihçiler 1 yerine 0. yüzyıl üzerine duşunmuş olsalardı o zaman kafası karışan çok öğrenci olurdu.

Özgün ve yenilikçi çözümlerle, en yeni teknolojik ürünleri en hızlı, en ucuz maliyetlerle satan www.longlinestore.com adresimizi ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.