Bitcoin fiyatlarında meydana gelen yükseliş nedeniyle bu kripto para birimine olan eğilim sürekli artmaktadır. Fiyat dalgalanmalarını takip etmek isteyenlerin ise fiyat analizi ve yorumlar ile ilgili güvenilir bir siteden yardım almalarında fayda vardır.

Kripto para yatırımı yapmak istediğinizde günlük işlem hacmi yüksek ve güven, memnuniyet veren bir siteyi tercih etmeniz gerekir. Özellikle işlem yapılan tutarlar fazla olduğunda bitcoin fiyat analizleri deneyimli ve bilgili kişiler tarafından yorumlanmalıdır. Bu sayede alım ya da satım hareketleriniz daha makul hale gelecektir. Fiyatlar analiz edilirken BTC USD fiyat değişimlerine göz atabilirsiniz. Küresel çapta işlem gören para birimleri ile yatırım yaptığınızda daha avantajlı sonuçlar elde edebilirsiniz. Tüm fiyatlarda son işlem yapılan değer dikkate alınacaktır. Aşağı ya da yukarı yönlü hareketler anlık gerçekleştiğinden piyasayı sürekli takip etmeniz gerekir.

Bitcoin Fiyatlarındaki Değişim

Geçmiş yıllara bakıldığında bitcoin fiyat analizlerinde yukarı yönlü hareketliliğin olduğu görülür. Özellikle 2020 yılında fiyatlar zirve noktasına ulaşmıştır. Yılın başında ocak ayında bitcoin fiyat seviyesi 8000 dolar seviyesinde iken yıl sonuna gelindiğinde bu değer 29.551 dolar seviyesine kadar yükselmiştir. Yıl içerisinde ise nisan ayında 61.000 dolar seviyesine çıkmıştır. BTC USD fiyatlarında yaşanan bu artışa karşılık Hindistan, İran ve Çin gibi ülkeler bitcoine tepki göstermiştir. Bunun etkisiyle fiyatlarda genel bir düşüş meydana gelmiştir. Tepki üzerine Haziran ayına doğru fiyatlar 32.000 dolar seviyelerine kadar gerilemiştir. Son 10 yıllık fiyat değişimlerine baktığınızda genel itibariyle fiyatların arttığını görebilirsiniz. Özellikle son 7 yılda %5,244 değer artışı yaşayan bitcoin 2 yıldır yatırımcılar tarafından yoğun talep görmektedir. Ödeme sistemlerinde ve madencilik faaliyetlerinde yaygın kullanılması, ilk kripto para olması gibi nedenlerle bitcoin her zaman en çok tercih edilen sanal para olarak ifade edilir.

Bitcoin Fiyatlarını Neler Etkiler?

Bitcoin fiyat değişimleri üzerinde etkili olan faktörler anlık yükseliş ve düşüşlere neden olur. Bunlar arasında arz ve talep yasası, siyasi olaylar, medya etkisi ve hükümetler tarafından karar verilen düzenleyici değişiklikler yer alır. Piyasada volatilitenin yüksek olması nedeniyle BTC USD değeri farklı olaylardan etkilenir. Mevcut bitcoinler tahmin edilebilir ve fazla sayıda olduğu için mülkiye eşit oranda dağıtılır. Oluşturulan cüzdanlarla yapacağınız işlemler ve analiz incelemesi için paranfil.com’u takipte kalabilirsiniz.