Bu durumda buzdolaplarında arızaların oluşma olasılığının diğer beyaz eşya ürünlerine göre çok daha fazla olmasına neden olabilir. Bu kapsamda buzdolabında yaşanabilecek arızalanmalara yönelik olarak profesyonel servis müdahaleleri için dünya standartlardaki hizmet anlayışını bölgesel kapsama getiren Dudullu Arçelik Servisi merkezi tarafından tüm buzdolabı arızaları için kaliteli çözümler en hızlı şekilde sağlanıyor. Buzdolabı teknolojileri ile birlikte artık çok daha profesyonel ve çok daha modern standartlarda yaşam konforunun her alanda aktif şekilde oluşturulabilmesi sağlanıyor. Bu yüzden de günümüzde buzdolabı kullanımı sürekli olarak artmaya ve yaygınlaşmaya devam eden başlıca beyaz eşya ürünleri arasında bulunuyor.

Buzdolabı teknolojisinin üstün fonksiyonlarına karşın zaman içerisinde kompresörün devamlı çalışması problemi yaygın olarak görülebilen arızalanmalar arasında öne çıkıyor. Bulgurlu Arçelik Servisi merkezinde de yaygın olarak görülebilmekte olan buzdolabı arızaları arasında öne çıkan buzdolabının kompresörünün devamlı olarak çalışması sorunu için gerekli olan müdahaleler ilk olarak termometre ile buzdolabında soğutmanın ideal seviyede olup, olmadığı alanlarında uzman teknik ekipler tarafından kontrol edilmektedir. Buzdolabının termostat kontrolünde sıcaklık seviyesi bulunmadığı belirlenir ise termostat kontakları yapışık kaldığını göstermektedir ki bu durumda teknik ekipler tarafından buzdolabının termostatı orijinal yedek parçası ile değişimi yerinde gerçekleştirilmektedir.

Bu çerçevede de buzdolabının soğutucu bölüm içerisindeki sıcaklığın sıfır ile yedi derece arasında olması gerektiğinden aksi durumlarda gaz kaçağının yaşandığını göstermektedir. Bu durumda ise Arçelik Servisi merkezi alanlarında uzman teknik ekipleri tarafından vakum gerçekleştirilerek yeniden gaz şarjı gerçekleştirilerek, sorun giderilmektedir. Ayrıca komprasörün presyonu bulunmaması ya da çok düşük olması durumunda kompresör değişimi gerçekleştirilerek, sorunun en etkin biçimde çözüme kavuşturulması sağlanmaktadır. Bu parça değişimlerinde sadece orijinal Arçelik yedek parça kullanımının gerçekleştirilmesi sayesinde buzdolabında aynı parçanın dayanıksız ve orijinal olmamasından dolayı kısa süre içerisinde yeniden arızalanmasının önüne geçilebilmektedir. Aynı zamanda da değişen parça için 1 yıllık garanti hizmeti veriliyor olması da daha güvenilir ve daha kaliteli bir kullanım sağlanabiliyor.