Geleneksel projektörlere göre enerji verimi olarak çok daha performanslı çözümler sunan led projektör teknolojisi hakkında bilinmesi gereken tüm konulara bu yazımızda değinmek istiyoruz. 

İlkçağlardan bağlayan insanoğlunun aydınlanma ihtiyacının bir sonucu olarak ateş kullanımından başlayan serüven, günümüzde led aydınlatma sistemlerine kadar gelmiş durumdadır. Bu bağlamda led teknolojisinin kullanılmakta olduğu projektör sistemleri, günümüzde bahçe, halı saha, otopark veya akla gelen geniş alanların uzun süreli ekonomik aydınlatması için tercih sebebi olmaya devam etmektedirler. 

Led Projektörlerin Geleneksel Projektörlere Göre Avantajları

Led teknolojileri hepimizin de bildiği gibi önümüzde ki dönemde geleneksel ampüllerin yerini alacak aydınlatma teknolojileri olarak gözler önüne gelmektedir. Bu noktada harcamakta oldukları enerjiyi %99 oranında ışığa çevirmekte olan led aydınlatma sistemleri, kullanmakta oldukları enerjinin sadece %15’ini bize ışık olarak sağlayan geleneksel ampüllere göre çok daha az enerji sarfiyatı ile ışık üretebilmektedirler. Bu bağlamda geleneksel projektör ürünlerine göre enerji tasarrufu ve verimlilik açısından devrim niteliğinde olan olan led projektörler,  enerji tüketimi ve verimliliğe ek olarak çevre dostu teknolojiler olmaları sebebi ile tercih sebebi olmaya devam etmektedirler. 

Led Projektör Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Led projektörler yazımızın başlarında da belirtmiş olduğumuz gibi genellikle endüstriyel ve geniş alanların aydınlatmasında kullanılan dış alan aydınlatma ürünleridir. Otoparklar, limanlar, spor alanları gibi birçok farklı ortamda tercih edilirler. Yazımızın bu bölümünde uzun ömürlü ve yüksek verimli led projektör seçiminizde dikkat etmeniz gerekenleri sizler için bir araya getirmek istiyoruz. 

Led projektörler dış ortamlarda kullanıldığından meydana gelecek herhangi bir hasar ve arıza durumunda hızlı bir şekilde müdahale edilebilmeleri gerekmektedir. Bu bağlamda modüler olarak üretilmiş olan projektör modelleri, olası arıza durumlarında hızlı bir şekilde müdahale edilmesine olanak sağlayacak çözümlerden birisidir.

Öte yandan, ürünün yedek parçalarına ulaşım kolaylığı, garanti süresinin uzunluğu gibi faktörlere dikkat etmek doğru led projektör seçimi yapabilmek için önemli olan kıstaslardan sadece bir kaçıdır.

Geleneksel aydınlatmalara göre yüksek enerji verimi sağlayan led projektörler ile ilgili bilmeniz gerekenleri bu yazımızda sizler için bir araya getirdik. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyen okurlarımız internet üzerinde ki forum ve blog sitelerinden de ayrıntılı bilgi alabilirler.