Hüseyin Çoban geçtiğimiz yılın Kasım ayında Apple marka telefonundan büyük bir açık yakalamış ve bunu Apple yetkililerini rapor etmişti. Kendisine büyük bir ödül verilmesini beklerken gelen cevapla yıkılan Hüseyin Çoban’a sadece 300 liralık bir ödül takdim edilmişti. Yaşadığı hayal kırıklığı basında da büyük yer tutan Hüseyin Çoban bu olaydan sonra Apple firmasının ikinci bir açığını daha yakalamış ve firmanın büyük bir zarara girmesini engellemişti.

Geçtiğimiz ay ise Twitter’da bulunan bir açığı bulan ve yine firmaya rapor ederek sadece Türkiye’de değil, dünyada da adını duyuran Hüseyin Çoban’a sonunda beklediği teklif geldi. Hüseyin Çoban e-mail üzerinden Amazon firması tarafından işe davet edildiğini açıkladı.

Online alışveriş denilince uluslararası anlamda akla gelen ilk marka olan Amazon, yazılım departmanında görevlendirmek üzere Hüseyin Çoban’a çok iyi şartlarda bir iş teklifi sundu. Apple ve Twitter açıklarını bulduktan sonra birçok firma tarafından adeta takibe alınan Aydınlı lise öğrencisi Hüseyin Çoban’ın bu teklife ne şekilde cevap vereceği merak ediliyor.

Hüseyin Çoban’a gelen teklifte kalacak yer ve eğitim masraflarının karşılanacağı belirtiliyor. Bunun yanında aylık ücret olarak ise 13,400 Amerikan doları teklif ediliyor. Türk lirası karşılığı olarak yaklaşık aylık 80 bin lira gibi bir maaş önerilen Hüseyin Çoban’ın hem kendisinin, hem de ailesinin geleceği kurtulabilir.

Hüseyin Çoban: “İş Teklifi Mailini Okuyunca Şoka Uğradım”

Kaçırılmayacak bir fırsatın ayağına geldiğini söyleyen Hüseyin Çoban ilk etapta kendisine gelen mailin bir arkadaşı tarafından şaka olarak atıldığını düşündüğünü, daha sonrasında dikkatlice incelediğinde gönderici adresinin @amazon.com ile bittiğini fark ettiğini söyledi. İngilizce konusunda daha bilgili bir yakınına maili çevirttiğini ve şaşırtıcı teklifle yüzleştiğini söyleyen Hüseyin Çoban, bu teklife ne şekilde cevap vereceği hakkında bilgi vermedi. Hala lise eğitimi süren Hüseyin Çoban’ın vereceği karar herkes tarafından merak konusu oldu.