İlk olarak e fatura sisteminin kullanılmasının ardından şimdilerde ise işletmelerce tutulası zorunlu olan yevmiye defterleri ve defteri kebir sanal ortama aktarılmıştır. Pek çok işletme 2011 yılından itibaren e defter uygulamalarını kullanmaya başlamıştır. İşletmelere ekonomik olarak ve zaman olarak tasarruf ettiren e defter nedir?

Yasal olarak firmaların tutması gereken defterlerin dijital olarak tutulduğu ve artık maliyeye e imza ve berat gönderildiği sistemdir. Tutulacak olan kayıtlar için özel bir formatta hazırlanan uygulama sayesinde her şey çok daha hızlı ve denetlenebilirliliği çok daha kolay bir hal almıştır. İşletmeniz eğer e defter uygulamasına geçmiş ise artık eski usul yazılı ve defter üzerinde olması gereken her şey artık dijital ortama aktarılmaktadır. 

E Defter Kimler İçin Zorunlu

Resmi gazetede yayınlanan e defterin tutulmasının zorunlu olduğu firmalar bulunmaktadır. E defter nedir? sorusu ile birilikte işletmeniz için e defter zorunluluğu var mı bilinmesi gerekmektedir. Eğer firmanızın yıllık cirosu 10 milyon TL üzerinde ise bu uygulamaya geçiş yapmak zorundasınız. 

Elbette cirosu daha az ama bu sistemden faydalanmak isteyen bir firma sahibi iseniz gönüllü olarak sene içerisinde yapacağınız başvuru ile sisteme geçebilmektesiniz. Ancak zorunlu geçişler için sene başında işlemlerin yapılması gerekmektedir. 

E Defter Avantajları

Zorunlu veya gönüllü olarak e defter uygulamasına geçiş yapacak iseniz sunduğu avantajları bilmelisiniz. E defter nedir ve sunduğu avantajlar nelerdir;

  • E defter verilerinizi dijital ortamda saklayan bir sistemdir. Bu sistemle firmanıza ait tüm bilgileri güvenilir bir ortamda saklama olanağınız oluşmaktadır.

  • Bu uygulama ile artık defter kullanmanıza veya belirli dönemlerde notere onaylatmanıza artık gerek kalmamaktadır. 

  • İşletmeniz açısından maliyet azalması olmaktadır.

  • Biriken defterlerinizi saklamak zorunda kalmayacaksınız. Arşivleme artık tarih olacak sadece birkaç tuşa basarak tüm bilgilere dakikalar içerisinde ulaşabileceksiniz. 

  • Gereksiz kağıt israfından ve masrafından da kurtulmuş olacaksınız. 

E defter uygulamasına geçiş yapmak için Gelir İdaresi Başkanlığı’nın sayfasında var olan formu doldurmak sureti ile istenen belge ve uygulanacak işlemler ile kısa sürede uygulamayı kullanmaya başlayabilirisiniz. 

e-Defter Başvuru Yapmak İçin Hemen Tıklayın!