Bu sistemle trafik akışı ve ulaşım denetlenmiş olur. Bu denetleme sonucunda ulaşılan bilgilerle lazım olan yeni düzenlemeler ve iyileştirmeler yapılabilir. Eds sistemleri sayesinde seyir halindeki araçlar kontrole tabi tutulacağından sürücüler daha dikkatli olmak zorunda kalırlar ve kurallara riayet edilir. Böylece bu sistemler bütünü kazaların da önemli ölçüde azalmasına neden olur.

Trafikte Hangi Denetleme Sistemleri Kullanılır?

Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte trafik denetleme sistemleri ortaya çıkmış ve birden çok yöntemle bu sistemler kullanılmaya başlanmıştır. Bu denetleme sistemlerinin başında kameralar gelir. Bunun dışında bir çeşit elektronik algılayıcı anlamında olan sensörler kullanılır. Eds noktaları denilen yerlerde bulunan pek çok cihaz vardır. Hız ölçüm cihazları, otomatik plaka tanıma sistemleri, otomatik makbuz düzenleme sistemleri gibi teknolojik sistemler trafik akışında araçların hatalarını tespit etmek ve ulaşımı düzenlemek amacıyla kullanılır. Ayrıca bu sistem sayesinde ulaşım ile ilgili istatistiki veriler elde edilebilir. https://nasill.com merak edilen her soruya ışık tutuyor. Site içi arama ile eds noktaları konusunda arama yapan herkese uygun konumları gösteriyor.

Trafikte Hangi Uygulamalar Ne İçin Kullanılır?

Park etmenin yasak olduğu yerlerde park ihlalini tespit sistemleri kullanılır. Hız limiti aşıldığında Ohts denilen bir sistemle limiti aşan araçların plakaları tespit edilir, emniyet şeridi ihlallerini tespit eden araçlar da bulunmaktadır. Bunlar ceza makbuzu da basabilirler. Ters yönde giden sürücüleri tespit eden sistem vardır, tercihli otobüs yollarında giden araçları tespit eden ayrı bir sistem bulunur, bunun dışında tramvay yoluna giren araçlar da tespit edilir. Kits denilen kırmızı ışıkta geçen araçları tespit eden ayrı bir sistem bulunur. 

Eds Sistemlerinin Avantajları

Bilhassa kalabalık kentlerde trafik akışını kontrol, ulaşımın sağlıklı olabilmesi ve ihlallere karşı caydırıcılık unsurları bulunan Eds Sistemleri günümüz kent ulaşımı hakkında eldeki verilerle bir takım istatistiki bilgiler elde edilebilmesini sağlar. Trafikte lazım olan değiştirme, düzeltme ve iyileştirmeler hakkında yol gösterici olur.

Mobil Eds

Son 4-5 senedir uygulamaya sokulan Mobil Eds’ler araç üstünde bulunan kameraları ile trafiğe çıkan gezici Eds araçlarıdır. Trafiği ve ihlalleri trafiğin bizzat içine girerek denetleyen bu araçlar üstün teknolojik özelliklerle donatılmışlardır.