Grafik tasarımı eğitimi için en iyi grafik tasarım kursu ile eğitime başlayarak, reklam ajanslarında, dergi, gazete ve kitap basım evlerinde ve matbaa ajanslarında bilgisayar destekli grafik tasarım programları kullanılmaktadır.

 İstanbul Grafik Tasarım Kurslarında Hedeflenenler,

 Grafik tasarımcılığı eğitiminin hedefi, temel tasarım kavramlarına hakim olan ve bu hakim olduğu temel tasarım kavramlarını işlerine yansıtabilen, ayrıca kurumsal kimlik çalışmaları hazırlayabilecek ve broşür, afiş, gazete, kitap, dergi ve ambalaj türünde ki basılı materyallerin tasarımlarını yapabilecek yetkinliğe sahip olan kişiler yetiştirebilmektir. Grafik tasarımcılığı eğitiminin başında temel tasarım kavramları işlenmekte ve ardından da vektörel tasarıma geçilmektedir. En iyi Grafik tasarım kursu eğitiminde temel tasarım ve ardından vektörel tasarımın işlenmesini takiben sektörün en fazla kullanılmakta olan programı Adobe Photoshop ile tasarımlar yapmak ve var olan tasarımlara ise zenginleştirici unsurlar eklemek gibi beceriler eklenir. Dergi ve gazete tasarımlarında, bir sektör standardı olma özelliğine sahip olan Adobe InDesign ile tasarımın yayıncılık boyutunun öğrenilmesinin ardından ise bilgisayarda üretilmiş olan işlerin baskı ortamına nasıl aktarılabileceği anlatılmaktadır.

 Adobe InDesign İle Yayın Tasarımı Eğitimi,

 Adobe InDesign eğitiminde, InDesign araçları kullanılarak çoklu sayfa tasarımlarının mizanpajı ile sayfa tasarımı özellikleri dahilinde, gazete, kitap ve dergi gibi sayfaların tasarlandığı ve bu tasarımların yayın evi işleyiş süreçleri ile bağdaştırılarak gelişmekte olan teknolojinin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik basılı yayınlar üretebilecek kişiler yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Grafik tasarımı ve InDesign ile yayın tasarımı eğitimini başarı ile tamamlayanlar ise, sivil toplum örgütlerinde, ajanslarda, yayın evlerinde ve medya sektörünün yazılı basın organlarında istihdam edilebilmektedir. Ayrıca InDesign ile yayın tasarımı eğitiminde, kapak ve katalog tasarımı, çoklu sayfa tasarımları, baskı sistemleri, arayüz ile paneller, başlık çıkarma ve haber düzenlemeleri, sayfa mizanpajı, gazete tasarımları, Adobe programları, katmanlar ile özellikleri ve çocuk kitabı tasarımı gibi kon başlıkları bulunmaktadır. Grafik tasarımı eğitimi almak için http://aktuelakademi.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.